Tech

Vrei un hoverboard? Ce trebuie sa stii in procesul de achizitie?

0

Nu mai e nimic nou sa mergi cu trotineta electrica sau cu un hoverboard! De ceva ani, atat adolescentii, cat si cei trecuti de prima tinerete, au optat pentru aceste gadgeturi urbane, din dorinta de a evita aglomeratia din Bucuresti si nu numai, dar si pentru a se recrea.

Si cum orice gadget nou poate fi cumparat de oriunde, trebuie sa ai mare grija! Sunt multe magazine online si fizice care vand produse ce nu respecta normele de siguranta si iti pun viata in pericol. De cealalta parte, daca optezi sa iti cumperi un hoverboard de la un magazin autorizat, asa cum este si MonkeyBoard, atunci ar trebui sa te gandesti la caracteristicile pe care le vrei:  boxe incorporate pentru a-l conecta la telefonul mobil, GPS, marime, autonomie etc.

Daca nu stii ce ar trebui sa aiba in vedere procesul de achizitie, poate ar fi bine sa vedem, impreuna, ce caracteristici sunt indicate pentru a fi luate in considerare:

1. Greutatea maxima admisa

Greutatea este un criteriu extrem de important in achizitie: atat greutatea hoverboard-ului, cat si a celui care il va folosi. In general, hoverboard-urile standard, de 7 Inch, suporta o limita de greutate de aproximativ 100 kg, dar continua sa functioneze si cu persoane cu o greutate usor peste limita (desi fiabilitatea este afectata). Pentru persoanele ce depasesc 100 de kg, sunt recomandate modelele cu roti mai mari.

In general, un hoverboard 6.5 inch ieftin sau de 7 inch cantaresc in jur de 10 kg. Unul de 10 inch cantareste putin mai mult, pana la 12, 5 kg, si are roti mai mari, ceea ce duce la un hoverboard care este mai dificil de carat.

2. Dimensiunea rotilor

Ca in cazul multor mijloace de transport, dimensiunea rotilor este extrem de importanta. Hoverboard-urile au, in general, roti mici pentru a le face mai usoare si mai eficiente. Daca pe suprafetele plane nu sunt probleme la rulare, atunci cand se vor deplasa pe un sol pe o suprafata neuniforma (ca multe dintre trotuarele Romania) si atunci cand roata isi va relua contactul cu solul, exista riscul ca unii utilizatori sa-si piarda controlul – mai ales atunci cand merg cu viteza mare.

Modelele cu roti mici nu pot fi folosite pentru a urca borduri sau orice alt tip de suprafata usor inaltata. Ele pot reusi sa treaca peste covoare daca castigi viteza suficienta, dar daca suprafata este mai inaltata, riscul de a cadea este mai mare.

3. Alege originalul!

Multe modele contrafacute au ajuns pe piata, iar producatorii chinezi isi produc propriile hoverboarduri fara marca si garantii serioase, la un pret mult mai mic, dar cu o multime de probleme: bateria de la bord si cablul de incarcare produc supraincalzirea, aprinderea si explozia hoverboardurilor contrafacute.

Astfel, mai bine stai departe de modelele ieftine si alege intotdeauna hoverboarduri orginale pentru siguranta ta.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

4 tipuri de parchet si avantajele fiecaruia dintre ele

Previous article

Cum evolueaza piata imprimantelor si ce cauta clientii?

Next article

You may also like

More in Tech