Afaceri

Vitrine frigorifice profesionale, echipamente indispensabile azi

0

Astăzi este dificil să ne imaginăm un supermarket sau chiar un magazin mic, fără măcar una sau două vitrine frigorifice orizontale de înaltă calitate. Acest lucru este valabil mai ales vara, când temperatura crește la peste 30 de grade Celsius, iar produsele se deteriorează pur și simplu dacă nu sunt depozitate într-un loc răcoros.

Plus că se deschid tot mai multe cafenele, cantine, magazine în orașele mari. Iar acolo o să întâlnim amplasate vitrine profesionale orizontale, dar și verticale, pentru a se păstra în condiții optime o varietate extrem de mare de produse alimentare și băuturi răcoritoare sau alcoolice.

Datorită temperaturilor optime de păstrare la rece, clienții pot avea siguranța că vor cumpăra produse (alimente, băuturi) de înaltă calitate.

Adevărul este că acest lucru depinde și de modul de a avea grijă de acest echipament frigorific, deoarece operarea și întreținerea necorespunzătoare pot deteriora funcționarea vitrinei profesionale și pot provoca daune majore produselor depozitate.

Pentru a preveni acest lucru, în calitate de antreprenor trebuie să îți asumi marea responsabilitate de a alege corect echipamentul pentru afacerea ta, de a cumpăra doar vitrine de înaltă calitate, fiabile și a le întreține (spăla și dezgheța în mod corespunzător) ori de câte ori este necesar.

O vitrină profesională se poate amplasa și în supermarket, unde în majoritatea cazurilor este prezentă autoservirea.

În plus, vitrinele frigorifice pot fi instalate inclusiv în cafenele și cantine, unde se pot arăta ce poate cumpăra astăzi și tipul de mâncăruri pe care îl au.

Aceste echipamente de frig din sectorul HoReCa sunt destinate nu numai vânzării de bunuri și alimente, ci și demonstrațiilor către clienți, precum și depozitării pe termen ceva mai lung a mărfurilor. Acest lucru este foarte important în comerț, deoarece cumpărătorul trebuie să vadă produsele pentru care plătește banii. El va putea în cazul autoservirii chiar să le atingă, să citească etichetele, să vadă data fabricației.

Cele mai citite articole

În prezent, există un număr mare de diferite modele de echipamente frigorifice puse în vânzare.

Este întotdeauna posibil să cumpărați vitrine frigorifice orizontale foarte bune. Acestea sunt destul de spațioase și sunt folosite mai mult pentru demonstrarea produselor din carne, produse lactate și pește.

În plus, mai recent au apărut vitrine profesionale verticale sub formă de dulapuri.

Toate vitrinele orizontale cu răcire pot fi împărțite în mai multe grupuri, în funcție de temperatura pe care o produc în structură:

  1. Echipamente frigorifice cu temperatură medie care funcționează la temperaturi de la 0 până la 8 grade Celsius. De obicei în ele sunt stocate alimente proaspete, precum ar fi carne, pește, lapte, adică cele care nu au nevoie de îngheț, dar au nevoie de depozitare la rece. Pot fi deschise sau închise.
  2. Echipamente cu temperatură scăzută care funcționează la o temperatură cuprinsă în intervalul de la minus 8 până la minus 20 de grade Celsius. Aici puteți depozita și afișa clienților toate alimentele congelate, de la carne la semipreparate din carne.
  3. Vitrine frigorifice universale care pot produce temperaturi sub zero până la minus 2 grade și la mai mult plus 5 grade. De obicei, aceste echipamente stochează produse care necesită condiții speciale. 
  4. Vitrinele de cofetărie și patiserie care sunt concepute, așa cum le spune și numele, pentru afișarea prăjiturilor, a dulciurilor, a plăcintelor și a altor dulciuri. Aici temperatura trebuie să fie, în medie, de la plus 1 la 10 grade Celsius.

Vitrinele frigorifice sunt împărțite și în funcție de tipul de răcire în:

  • Răcirea statică, când aerul rece este introdus în compartimentul de stocare într-o singură direcție, și este distribuit uniform în întreaga structură.
  • Răcire dinamică atunci când echipamentul este completat cu un ventilator suplimentar, acesta trage aer și accelerează în tot compartimentul de depozitare al mărfurilor alimentare.

Înainte de a cumpăra o vitrină frigorifică este necesar să definiți clar pentru ce grup de produse o cumpărați.

De asemenea, asigurați-vă că aflați caracteristicile sale și tipul produselor congelate.

Modelele de vitrine frigorifice în care este prezentă înghețarea manuală sunt considerate ieftine, deși acest proces este destul de laborios. Prin urmare, este întotdeauna posibil să cumpărați o vitrină cu înghețare automată.

Dacă aveți nevoie de o vitrină frigorifică de înaltă calitate și fiabilă, vizitați site-ul www.tcromania.com.

Cele mai citite articole

Ce avantaje au USB-urile personalizate corporate?

Previous article

Anvelopele de iarna: cea mai sigura solutie pentru masina ta pe timpul iernii

Next article

You may also like

More in Afaceri