Cidrul de mere este una dintre cele mai vechi bauturi naturale produse de om, iar parintele medicinei, Hipocrate, il considera un veritabil antibiotic.
Cu un continut redus de alcool (intre 3 – 8%), cidrul se obtine prin fermentarea fructelor, in special a merelor. Cu un gust fresh si racoritor ce aminteşte de vinul spumant, cidrul are numeroase beneficii pentru sanatatea organismului, fiind recomandat mai ales in cazul problemelor digestive.
Istoria cidrului
Cele mai citite articole
Cidrul este recunoscut ca fiind una dintre cele mai vechi bauturi din lume, la fel ca si vinul. Istoricii sunt de parere ca cidrul a fost produs inca din anul 1.500 i.Hr., in Mesopotamia, fiind ulterior consumat si apreciat de catre romani si greci.
In nordul Frantei, in regiunile Bretania si Normandia, viile nu aveau parte de conditiile optime de dezvoltare, așa ca, in locul vinului, locuitorii din aceste zone au inceput sa produca cidru.
Insa cei mai mari iubitori de cidru au fost si au ram…
Citeste mai mult pe Top1.ro