Stiri

Te-ai gândit să îți schimbi furnizorul de energie electrică?

0

Tu ce furnizor de energie electrică ți-ai ales?

Piața energiei electrice, o provocare pentru orice român

Electricitatea va deveni foarte scumpă, bunurile și serviciile vor deveni și ele extrem de piperate în lunile ce vin.

Factura la energie electrică pentru gospodării este o piatră de moară atârnată de gâtul românilor. Creșterile tarifare vor afecta indiscutabil toate sectoarele economiei și implicit nivelul de trai al tuturor. După cum suntem informați prin toate canalele media, împreună cu electricitatea tot mai scumpă, vom plăti mai mult și pentru bunuri și servicii, inclusiv pentru mâncare sau pentru transportul în comun.

Prețul energiei electrice în întreaga Europă este deja la un nivel record. Iar România este, din nefericire, iar pe prima poziție. Acest lucru se datorează și creșterii prețurilor emisiilor de dioxid de carbon, iar prețurile cărbunelui și gazelor sunt, de asemenea, în creștere. Un alt factor semnificativ este cererea crescută de energie electrică în încercarea furibundă a statelor de revenire economică din pandemie. Toate acestea se transpun în prețul energiei electrice.

Regulile pentru achiziționarea energiei electrice sunt reglementate de dispozițiile legale în domeniul energiei. Consumatorii sunt liberi să-și aleagă furnizorul de la care doresc să cumpere electricitate. Dacă intenționăm să schimbăm furnizorul de energie electrică, merită să aruncăm o privire mai atentă asupra entităților care operează în regiunea noastră și să utilizăm inclusiv site-ul web de comparație a prețului energiei practicat de jucătorii de pe piața autohtonă.

Cum se schimbă furnizorul de energie electrică?

Dacă decidem să schimbăm furnizorul de energie electrică, merită să contactăm mai întâi compania selectată pentru detalii suplimentare. 

Cu toate acestea, dacă decizi să realizezi schimbarea companiei furnizoare de electricitate, trebuie să îți amintești câteva aspecte importante. Furnizorul de energie electrică se modifică odată cu acceptarea declarației scrise. Dacă denunțăm contractul, rezilierea se aplică simultan vânzării și distribuției de energie.

Problema cheie se referă la asigurarea continuității alimentării cu energie electrică. Încheierea unui nou contract ar trebui să aibă loc la expirarea celui actual. Ar trebui să ai grijă aici, deoarece rezilierea contractului prematură, nu în conformitate cu termenii contractului va duce de cele mai multe ori la taxe suplimentare.

Atunci când iei decizia de a-ți schimba furnizorul de energie electrică pentru prima dată, trebuie să iei în considerare necesitatea încheierii unui contract de servicii cu operatorul respectiv din domeniul energiei. Valabilitatea acestui contract începe la data încetării acordului cu vechiul furnizor. Atunci când schimbi furnizorul actual de energie electrică, se poate în unele cazuri să îți anunți intenția utilizând un formular special. În alte cazuri, este necesar să se adapteze sistemele de măsurare și facturare. Se întâmplă atunci când contorul de energie electrică instalat în apartament este diferit. Consumatorii de energie electrică nu sunt taxați cu costurile înlocuirii acesteia. 

Plata consumului de curent se bazează pe citirile din contor.

Factura de energie electrică poate fi împărțită în costul de tranzacționare, care este cantitatea de energie utilizată și costul distribuției. Poate include taxe suplimentare. Pare dificil? 

Pentru a afla mai multe, intră pe www.cez.ro și www.cezinfo.ro. 

Alegerea inspirată a vitrinelor frigorifice, un generator de profituri mai mari

Previous article

Refinanțare, restructurare sau renegociere pentru a alege în caz de incapacitate de rambursare a împrumutului

Next article

You may also like

More in Stiri