Diverse

Sunt legale anvelopele MS iarna?

0

M + S (Mud and Snow) este un marcaj special pe peretele lateral al unei anvelope auto care are performanțe ridicate pe zăpadă. Introducerea etichetării legale, legate de performanță, a facilitat identificarea anvelopelor de iarnă. Simbolul alpin sau munte cu trei vârfuri cu fulg de zăpadă (3PMSF) a intrat în vigoare în noiembrie 2012, în conformitate cu Regulamentul UE 661/2009 „Despre siguranța autovehiculelor”. Modelele de anvelope cu marcaj M+S pot fi utilizate numai dacă anvelopele au performanțe minime necesare pe zăpadă – așa-numitul „indice de aderență la zăpadă” acceptabil.

Anvelope cu marcaje M+S

Marcajele „Noroi și zăpadă” (desemnate M + S, MS sau M & S) pe anvelope au fost utilizate pentru identificarea anvelopelor de iarnă de mulți ani. Deși M + S are o definiție legală, nu este asociat cu cerințele minime de performanță în timpul iernii, ci este utilizat pe scară largă de producătorii de anvelope, pentru a se referi la produsele de iarnă. M + S rămâne un semn valid, deși au o tracțiune mai bună pe zăpadă decât anvelopele obișnuite de vară, dar totuși nu depășesc neapărat pragul legal pentru aderența la zăpadă (furnizat de marca 3PMSF).

Anvelopele originale de iarnă, ambele etichetate M + S și 3PSMF, aduc o contribuție importantă la siguranță pe timpul iernii, în special pentru autoturisme și autoutilitare. Cei mai mari experți din lume recomandă insistent echiparea unui vehicul cu patru anvelope de iarnă în lunile mai reci. Într-adevăr, instalarea marcajului M + S pe anvelopele de iarnă este obligatorie în unele țări europene.

Care este diferența dintre 3PMSF și M + S?

Cele mai citite articole

Diferența, așa cum a fost descris mai sus, constă în ceea ce privește performanța pe zăpadă. Cauciucul marcat cu M + C are doar semnele exterioare ale unei anvelope de iarnă – banda de rulare este tăiată cu sape și, în principiu, este capabilă să mențină mașina pe zăpadă. Dar capacitățile unei anvelope marcate cu M + S sunt limitate în comparație cu modelul gravat cu marca 3PMSF. 3 anvelope PMSF oferă o tracțiune pe zăpadă mult îmbunătățită chiar și la temperaturi extreme sub zero grade. Există un număr mare de modele de vară cu M + S, dar anvelopele de vară cu marca 3PMSF nu vor fi lansate niciodată (deoarece ar fi deja un adevărat all-season). Adică, toate anvelopele de iarnă sunt M + S, dar nu toate anvelopele M + S sunt de iarnă.

Întrebarea dacă sunt legale anvelopele MS iarna, este relevantă atât la alegerea anvelopelor sezoniere, cât și ca argument la întâlnirea cu poliția rutieră, dacă oamenii legii decid brusc să verifice dacă mașina ta este echipată adecvat pentru anotimpul de iarnă. Anvelopa este considerată nepotrivită pentru utilizare,  atunci când înălțimea reziduală a benzii de rulare a anvelopelor de iarnă nu este mai mare de 4,0 mm.

 

 

Cele mai citite articole

Necesitatea unui curs SSM de către angajaţii care au atribuţii în domeniul securităţii şi sănătăţii muncii

Previous article

Top 10 surse ciudate de energie alternativă

Next article

You may also like

More in Diverse