Diverse

Sfaturi utile pentru alegerea sicriului potrivit

0

Alegerea unui sicriu poate fi destul de dificilă – este locul de odihnă al persoanei decedate și de multe ori oamenii sunt supuși unor constrângeri financiare. Este însă important, ca înainte de orice achiziţie să se știe dacă persoana decedată și-a manifestat vreo dorință în ceea ce privește alegerea sicriului. Se recomandă apoi o discuție cu personalul de la firma de servicii funerare in Bucuresti pentru o îndrumare corectă despre diferitele modele și prețul acestora, precum și despre posibilitățile de personalizare ale sicriului.

Criterii privind alegerea sicriului

Alegerea sicriului este un pas important în organizarea înmormântării. În general, este realizat din lemn cu grosimea de 22 milimetri și echipat cu un sistem de impermeabilizare. Prețurile pot varia foarte mult în funcție de suma investită și de modelul ales. De asemenea, ornamentele pot fi adăugate în funcție de buget și preferințe.

Materialul sicriului

Alegerea unui sicriu se face în funcție de înmormântarea aleasă, deci este o alegere specifică.

În cazul unei înmormântări, sicriul trebuie să fie suficient de rezistent la intemperii și la umiditatea eliberată de pământ. Modelele din stejar și ulm sunt cele mai utilizate pentru rezistența lor bună.

În cazul unei incinerări și sicriul va fi incinerat. Acesta este motivul pentru care sicriele din carton, pin și Pal sunt folosite de obicei. Aşadar, sicriul nu va fi același dacă este o înmormântare sau o incinerare: lemnul va fi mai mult sau mai puțin rezistent şi finisat.

Modelul sicriului

Cele mai citite articole

În plus, există diferite tipuri în ceea ce privește modelul și forma. Unele modele prezintă două capace (model american), altele pot avea un geam pentru a vedea decedatul. Sicriele americane sunt prevăzute cu două capace. Acestea  pot fi ridicate datorită balamalelor cu care sunt fixate. Acest model are forma unui cufăr şi este unul dintre cele mai scumpe sicrie.

Prețul unui sicriu depinde de tipul de lemn folosit, de forma acestuia dar și de diferitele ornamente. Este recomandat să se compare serviciile și prețurile. Tipul de lemn folosit, finisajele sicriului, accesoriile – toate acestea aduc modificări preţului.

Dimensiunea sicriului

Există sicrie cu dimensiuni standard. Aceste sicrie cu măsuri standardizate pot găzdui un decedat a cărui înălțime nu depășește 1,85 m și o greutate de 100 kg. Sicriul are o lățime de 65 cm. Dacă persoana decedată este mai înaltă sau peste 100 kg, trebuie comandat un o sicriu personalizat, însă acesta implică costuri suplimentare.

Tipul de înmormântare

Indiferent de tipul de înmormântare, trebuie ales un sicriu. Cu toate acestea, modelul de sicriu poate fi diferit. Deci, pentru o înmormântare, se va opta pentru un sicriu din lemn (cu mânere, acestea sunt obligatorii). Acest tip de sicriu este mai rezistent la efectele timpului și umidității. Sicriul poate fi din stejar, pin, ulm.

Pe de altă parte, pentru o incinerare, se va prefera mai degrabă sicrie din carton, pin sau Pal. Mânerele nu vor fi din metal, ci din rășină sau lemn. Sicriul pentru o incinerare ar trebui să fie mai subțire. Grosimea acestuia trebuie să fie de 18 mm, în conformitate cu prevederile de reglementare in vigoare.

Cele mai citite articole

Psiholog online: motive bune pentru a contacta un profesionist

Previous article

Ce este un redresor auto?

Next article

You may also like

More in Diverse