Diverse

Selecția florilor pentru înmormântare

0

Pierderea unei ființe dragi este unul dintre cele mai încercate momente ale vieții. Oricare persoană ce participă la o înmormântare va aduce flori în semn de respect și dragoste pentru cel decedat. Însă, trebuie menționat faptul că există anumite reguli privind acest obicei al florilor de doliu. 

Ce flori sunt potrivite pentru ritualul de înmormântare?

Pentru acest eveniment, sunt potrivite florile ce emană un parfum intens, puternic. Cele mai indicate flori pentru această ceremonie sunt:

  • Trandafiri – pot fi utilizați trandafirii albi, ce semnifică puritate, respect și cei galbeni ce simbolizează simpatie și prietenie;
  • Garoafe – pot fi folosite garoafele albe ce exprimă renaștere sau garoafele roșii ce transmit atașament;
  • Crini – pot fi aduși crini albi, fiind flori potrivite pentru femei. Acestea simbolizează inocența, candoarea și regretul pentru persoana decedată;
  • Gladiole – pot fi oferite în orice nuanță și semnifică prețuire și stimă pentru cel decedat;
  • Orhidee – aceste flori simbolizează eleganță și noblețe.

Câte flori se aduc la înmormântare?

Întotdeauna să alegi un număr par al florilor, până la numărul 12. Doar în țara noastră se ține cont de această cerință a numărului par deoarece se spune că persoana decedată trebuie să își găsească perechea pe cealaltă lume.

Aducerea florilor la mormântul persoanei decedate reprezintă un omagiu adus acestuia și exprimă durerea și suferința pentru această pierdere. De asemenea, foarte multe persoane optează pentru aranjamente florale sau coroane realizate din flori naturale.

Cele mai citite articole

Se recomandă folosirea florilor naturale și nu cele artificiale în aranjamentele florale, fiind un semn al respectului și al devotamentului pentru cel decedat.

Ce semnificație are coroana de flori?

Coroana de flori este simbolul prețuirii pentru defunct și exprimă iubirea veșnică. Bradul reprezintă elementul tradițional și simbolizează continuarea vieții după moarte. Acesta având culoarea verde mereu, acest lucru exprimă trăinicie, fiind simbol al nemuririi sufletului.

În asociere cu diferite flori, coroana funerară oferă un înțeles deosebit, fiind potrivită pentru transmiterea mesajelor de condoleanțe.

În multe situații, alegerea florilor potrivite pentru înmormântare reprezintă o decizie grea și din acest motiv se apelează la firme de servicii funerare în sector 5, ce oferă cele mai bune sfaturi în materie de aranjamente florale și coroane funerare.

Concluzie

Florile pe care le oferi la acest eveniment poartă o semnificație importantă. Florile exprimă prețuire și sinceritate pentru persoana decedată. 

Cele mai citite articole

Una din cele mai râvnite şi reuşite petreceri sau idei de petreceri atât pentru copii cât şi pentru adulţi este petrecerea organizată pe plajă

Previous article

Sfaturi pentru închirierea primului spațiu de birou

Next article

You may also like

More in Diverse