Avântul luat de creditele online cu buletinul s-a datorat condițiilor facile și avantajoase de acordare. Așadar, sumele mai mici împrumutate „doar cu buletinul”, contractate online, fără a prezenta un istoric de credit, primite în maximum 24 de ore, au făcut din acest fel de creditare un instrument facil și, în aparență, foarte permisiv.
Unii dintre cei care au obținut astfel de credite rapide au „uitat” de ele sau nu le-au putut plăti la timp, și astfel, un instrument financiar sigur și ușor de gestionat s-a transformat într-o povară financiară greu de dus.
Creditul online fără adeverință este un instrument financiar menit să aducă stabilitate. Câtă vreme termenii și condițiile agreate la momentul contractării creditului sunt respectate, plățile sunt făcute la timp și totul merge așa cum este stabilit, atunci această formă de împrumut este un asset financiar menit să te ajute la nevoie. Chiar și atunci când nu poți plăti la timp, dar ești responsabil și anunți instituția financiară nebancară care te-a creditat că urmează o perioadă mai grea pentru tine, aceștia sunt, de obicei, înțelegători și chiar îți propun soluții avantajoase pentru a rezolva situația. Se poate merge până la restructurarea datoriei, astfel încât, pentru motive întemeiate, să plătești o sumă de bani mai mică, lunar, până când te redresezi.
În schimb, cu clienții rău-platnici nu va avea nimeni vreo formă de înțelegere. De obicei, aceștia nu plătesc la timp ratele convenite cu IFN-ul și nici nu anunță acest lucru. De aceea instituția este nevoită să pună în aplicare termenii și condițiile stabilite de comun acord prin contract, ceea ce înseamnă dobânzi și penalizări foarte mari.
Este necesar ca atunci când iei un credit online rapid să citești cu mare atenție contractul. Dacă ai nelămuriri, sună la instituția de la care vrei să iei banii. Departamentul de relații cu clienții îți va explica amănunțit toate lucrurile care îți sunt neclare.
De asemenea, trebuie să știi ce înseamnă expresia „împrumută responsabil”. A împrumuta responsabil înseamnă că, atunci când iei un credit, să îl iei doar pentru nevoi reale, urgente și să faci diferența dintre acestea și nevoile superficiale. Spre exemplu, dacă lucrezi de acasă și îți trebuie un calculator cu care îți câștigi banii, aceasta este o nevoie pentru că, din banii câștigați îți asiguri existența și vei fi în stare să plătești ratele către IFN-ul de la care ai luat împrumutul. Dacă însă nevoia ta este să cumperi un televizor de 120 de centimetri, pentru că cel de 100 de centimetri nu mai este pe placul tău, acesta se cheamă moft iar lucrul pe care îl cumperi nu îți este absolut necesar.
De asemenea, calculează-ți cu minuțiozitate veniturile și cheltuielile. Nu împrumuta mai mult de cât îți este necesar și nu împrumuta mai mult decât poți plăti. Fă un calcul al tuturor cheltuielilor pe care le ai într-o lună, inclusiv mâncare și situații neprevăzute. Scade din totalul veniturilor și vei afla suma pe care o poți plăti, lunar, pe o rată a uni credit.
Fii responsabil în primul rând față de tine. Un credit neplătit te poate aduce în situația în care instituția de credit să întreprindă acțiuni legale față de tine. În cazul în care vei pierde, vei avea de plătit creditul, dobânzile și penalitățile precum și cheltuielile de judecată.