Sanatate

Psiholog online: motive bune pentru a contacta un profesionist

0

Consultarea unui psiholog nu este o chestiune banală. Multe persoane refuză întâlnirea cu acesta din diverse motive. Cu toate acestea, divorțul, moartea unei persoane dragi, pierderea unui loc de muncă și alte situații de zi cu zi, afectează starea mentală a unei persoane. Rolul psihologului este de a ajuta acea persoană să descopere ceea ce încearcă să exprime, prin tulburările sale, ceea ce nu poate transmite altfel decât prin suferința manifestată.

De multe ori însă, oamenii ezită să-şi facă o programare în cadrul unui cabinet psihologic. Ca alternativă viabilă pot alege un psiholog online care va practica consultaţia online. Există suficiente motive bune care pot convinge orice pacient să contacteze un psiholog pe internet, precum:

Garanția anonimatului 

Unul dintre primele motive pentru care mulți oameni ezită să meargă fizic într-un cabinet, este teama de a nu fi catalogați drept “nebuni” dacă sunt văzuți că merg la psiholog. În oraș, în mod sigur persoana va întâlni o cunoștință la ieșirea din cabinetul psihologului sau chiar în sala de așteptare. Oricum ar fi, este foarte probabil ca sentimentele negative precum rușinea și jena să fie copleşitoare. Și este perfect de înțeles. 

Însă în orice situaţie, fie prezență fizică sau online, consultaţia va rămâne în acel birou, adică între medic şi pacient. Este vorba de secretul profesional. 

În cadrul unei consultații online, pacientul nu trebuie să-şi mai facă griji cu privire la acest lucru. Anonimatul este total și garantat. Nimeni nu îl va vedea intrând sau ieșind din cabinetul medicului.

Cele mai citite articole

Prin urmare, consultarea online este o alegere mai puțin stresantă pentru:

  • persoane publice;
  • celebrităţi;
  • cupluri homosexuale;
  • cuplurile care nu vor să alimenteze zvonuri despre viața lor intimă.

Psihologii folosesc diferite abordări terapeutice pentru a-şi gestiona pacienţii

Unii psihologi sunt pricepuți în terapia comportamentală cognitivă, alții sunt experți în terapia interpersonală, terapia analitică sau psihodinamică. Terapia umanistă sau existențială, precum și terapia sistemică sunt printre celelalte abordări ale psihoterapiei. Fiecare terapie abordează probleme specifice. Într-un oraș mic și, uneori, în orașe mari, poate fi dificilă găsirea unui psiholog care să fie competent în terapia care se potrivește profilului pacientului. 

Cu sesiunile de psihoterapie online, această constrângere majoră este ușor evitată.  Prin urmare, pacientul are ocazia să caute și să găsească un psiholog într-o anumită zonă, în funcție de situația sa particulară. Acest profesionist poate fi apelat și pentru probleme de dependenţă, precum:

  • alcool; 
  • droguri;
  • sex; 
  • terapia de cuplu; 
  • coaching al vieții etc.

Pot fi utilizate diferite instrumente de comunicare

Astăzi oamenii trăiesc în era conexiunii la internet de mare viteză. Drept urmare, comunicarea prin internet a devenit atât de accesibilă și mai ieftină, încât s-a înrădăcinat în viața tuturor. În contextul psihoterapiei online, pot fi utilizate diferite instrumente de comunicare vocală, telefonie IP și conferințe video. Psihologul online oferă de obicei mai multe canale interactive de comunicare pentru a permite clienților să aleagă ce funcționează cel mai bine pentru ei. 

De asemenea, unii psihologi online oferă chat online direct pe site-ul lor. Prin urmare, interacțiunea terapeutică nu este suprimată odată cu distanța creată de internet.

Cele mai citite articole

Infografic – Importanța lămpilor UV în asigurarea sănătății

Previous article

Sfaturi utile pentru alegerea sicriului potrivit

Next article

You may also like

More in Sanatate