Diverse

Pot fi folosite anvelopele de iarna vara? De ce?

0

Daca odata cu sosirea anotimpului rece, vulcanizarile sunt suprasolicitate de soferii care doresc sa monteze anvelopele de iarna autovehiculelor pe care le conduc, pe masura ce temperaturile cresc si primavara si caldura isi fac simtita prezenta, putini sunt cei care apeleaza la ajutorul mecanicilor pentru inlocuirea anvelopelor. Acest lucru se intampla deoarece multi aleg sa utilizeze anvelopele de iarna in continuare. 

Desi legislatia romaneasca nu interzice acest lucru, soferii nu ar trebui sa piarda din vedere aspectele legate de siguranta in trafic, deoarece anvelopele de iarna nu sunt facute pentru a functiona corect in conditii de temperaturi foarte mari, cum sunt cele specifice verii. In plus, acestea se vor uza si nu vor mai prezenta garantie in momentul venirii iernii. 

De aceea se recomanda sa existe cate un set de anvelope pentru fiecare anotimp, mai ales ca soferii pot alege anvelope de iarna Goodyear, dar si pe cele de vara de la acelasi producator, pentru a se putea bucura de cele mai bune performante. 

De ce nu ar trebui folosite anvelopele de iarna pe tot parcursul anului? 

Anvelopele de iarna sunt special concepute pentru temperaturi scazute si precipitatii de iarna. Odata ce se incalzeste, nu va mai fi nevoie de adancimea benzii de rulare pentru zapada sau de muchii ascutite pentru tractiune pe gheata. Unele dintre motivele pentru care anvelopele nu ar trebui folosite pe tot parcursul anului sunt: 

  • Uzura mai rapida pe drumuri calde si uscate 

Cele mai citite articole

Banda de rulare a anvelopelor de iarna este considerabil mai moale decat cea a anvelopelor de vara si cele all season, iar cauciucul moale care asigura tractiunea pe timp de iarna se uzeaza rapid pe vreme calda. 

  • Performanta redusa 

Pe vreme calda, anvelopele de iarna nu ofera aceleasi capacitati de manevrabilitate ca si anvelopele de vara sau all season. In cazul unei manevre rapide, anvelopele moi si spongioase de iarna nu vor oferi raspunsul rapid necesar. Prin urmare, riscurile in astfel de cazuri sunt ridicate.

Anvelopele de iarna au nevoie de aceasta flexibilitate pentru a face fata ghetii si zapezii, dar nu este la fel de utila pe vreme calda.

 

Cele mai citite articole

Recomandari optime pentru piesele de schimb ale masinii tale

Previous article

6 Accesorii stilate care completează ținutele bărbaților

Next article

You may also like

More in Diverse