Diverse

Pergola retractabilă crește valoarea proprietății tale imobiliare

0

Instalarea unei copertine este o modalitate excelentă de a controla lumina și căldura cauzate de soare, sporind zonele de umbră. Dar, la ora actuală, cele mai căutate și comercializate sunt nu copertinele simple, ci modelele de pergole retractabile. Inclusiv cele realizate din aluminiu.

Ele au devenit un înlocuitor excelent pentru verandele și terasele tradiționale. Dacă este necesar, unele modele pot fi demontate și îndepărtate rapid, de exemplu, pe timpul iernii. Această opțiune este excelentă pentru cafenelele și restaurantele care instalează copertine vara, dar și pentru locuințele la curte cu pergole separate de casă.

Pergola se referă la acea construcție, inclusă în parcuri/ grădini, care conține o rețea de grinzi susținute de piloni, care pot fi decorați cu plante agățătoare (iederă și trandafiri).

Acum însă, o pergolă este cu mult mai mult decât un suport frumos de flori. Ea are rolul de a delimita și a închide o zonă cu folii de plastic transparent sau chiar sticlă securizată, de a proteja la nevoie un spațiu de factorii meteo nefavorabili și de a oferi un anumit grad de intimitate.

Pilonii suport sunt realizați în așa fel încât apa de la ploi, care se strânge pe acoperisul retractabil, să fie dirijată cu ușurință în sol.

Atât de populare au devenit pergolele în ​​zilele noastre că este posibil să găsim numeroase proiecte arhitecturale care să aibă din start instalate și asemenea structuri. Nu numai ca element decorativ, ci și pentru că au o funcționalitate excelentă împotriva variațiilor meteorologice, precum ar fi soarele sau ploaia. O copertină metalică și câțiva stâlpi de susținere, iar pergola este gata!

Printre avantajele prezentate de pergolele retractabile se remarcă următoarele:

Caracterul practic: modul ei de proiectare face ca utilizatorul să fie autonom, permițându-i să decidă care este cea mai bună modalitate de utilizare a pergolei.

Această opțiune arhitecturală este excelentă pentru că:

  • Blochează intrarea luminii prea puternice;
  • Apără împotriva ploii și vântului, dar întotdeauna într-un mod personalizat;
  • Se poate deschide sau închide manual;
  • Se pot monta/ demonta pereții, spre deosebire de ceea ce se întâmplă la modelele fixe;
  • În funcție de modelul ales, se poate deschide, de asemenea, doar parțial.

Materialele rezistente: sunt realizate din materiale foarte rezistente la intemperii.

Motorizate sau manuale: pe lângă toate beneficiile deja prezentate, copertinele retractabile ale pergolei pot fi motorizate.

Pergola facilitează întreținerea, creșterea florilor. Oamenii cărora le plac plantele nu pot să nu aibă o grădină cu o pergolă, deoarece aceste structuri sunt perfecte pentru cultivarea diverselor soiuri de plante.

Pergola ajută la conservarea mobilierului de exterior. Umezeala și radiațiile sunt principalii factori care afectează mobilierul de exterior, indiferent de materialul utilizat la confecționarea acestuia. Pergola acoperită, care are și o  podea din lemn, piatră de râu, pietriș, gresie, marmură etc. reprezintă cea mai bună cale de a prelungi durata de viață a mobilierului tău de exterior.

Curățarea ușoară. Acoperișul (copertina) trebuie doar deschisă și spălată normal. Stâlpii și eventualii pereți se pot curăța la fel de ușor, ținând cont de materialul din care sunt fabricați.

Ori de câte ori este posibil, optează pentru cea mai rezistentă pergolă retractabilă. La urma urmei, funcția sa este de a proteja spațiul în care vrei să te simți cu adevărat bine și relaxat, un material calitativ fiind factorul decisiv pentru asigurarea rezistenței. Intră pe site-ul www.alcogroup.ro pentru detalii!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Tu când îți cumperi un aparat de fabricat cuburi de gheață nou?

Previous article

Lapte praf pentru bebeluși de la naștere

Next article

You may also like

More in Diverse