Distractie

Jocuri şi jucării educative de înaltă calitate pentru copii

0

Pe lângă faptul că sunt un mijloc de a distra copiii, jucăriile sunt și un mod prin care un copil poate cunoaște lumea, se poate educa, poate dobândi noi abilități, îşi poate forma caracterul și descoperi talentele. Jucăriile sunt prietenii copiilor, datorită cărora mediul copilului poate fi nu numai plin de culoare și distractiv, ci și în plină dezvoltare.

De ce este important că jucăriile să fie educative și să completeze mediul în curs de dezvoltare al copiilor?

Alegerea unor jucarii din lemn adecvate contribuie la dezvoltarea abilităților logice, imaginaţiei precum şi la stârnirea curiozităţii copiilor. 

În acest scop, educatorii oferă jocuri educaționale de înaltă calitate cu ajutorul cărora copilul nu numai că se va distra, dar va dobândi și dezvolta diferite abilități. Atunci când copilul primeşte informații noi și interesante, în timp ce se joacă cu o varietate de culori și forme, se dezvoltă un mod mai propice de a învăța noi lucruri despre viață.

Jucăriile educaționale sunt potrivite pentru copiii de diferite vârste

Cel mai bun lucru despre jocurile educaționale este că acestea sunt potrivite pentru toate vârstele. Datorită lor, copiii se pot adapta mai ușor la un mediu nou – precum grădinița, școala. Prin urmare, este bine să se folosească cât mai multe activități educaționale în procesul de „obișnuință” cu noul mediu. Combinația de metode educaționale în joc este cea mai eficientă abordare pedagogică la vârsta preșcolară și primară. 

Sfaturi privind alegerea jocului educațional potrivit pentru vârsta copilului

Jucării educative pentru cei mici – de la 0 la 3 ani

Această categorie de vârstă nu trebuie subestimată. Copiii își încep dezvoltarea mentală și fizică încă de la naștere. Culorile, obiectele în mișcare de pe patul copilului sunt extrem de importante pentru percepțiile senzoriale ale copilului. 

La această vârstă, jucăriile ar trebui să stimuleze dezvoltarea abilităților motorii fine și a vorbirii copiilor. Astfel de exemple sunt: 

  • jucăriile demontabile;
  • numărătoarea inversă a elementelor; 
  • jucării de sortare etc. În toate aceste jocuri rolul adultului este extrem de important. El comunică, arată, susține, stimulează copiii în alegerile și acțiunile lor. 

Jucării educative pentru copii cu vârsta de 3-4 ani

În acest interval de vârstă, copiii învață cel mai important lucru în viață – vorbirea. Sunt potrivite jocurile educative, care îi ajută pe copii să dobândească abilități mai repede și mai ușor, ceea ce îi va ajuta să vorbească corect. Sunt recomandate:

  • jocuri sub formă de puzzle-uri; 
  • jocuri de memorie; 
  • domino din lemn și multe altele.

Jucării educative pentru copii cu vârsta cuprinsă între 4-5 ani

Este vârsta la care talentele, noile înclinații și interesele copiilor sunt deblocate. În acest sens, pentru copiii de 4-5 ani sunt recomandate:

  • jocuri muzicale interesante, în care trebuie alternate diferite sarcini; 
  • jocurile creative sunt extrem de potrivite. Pe lângă deblocarea talentelor, ele au un rol în dezvoltarea vorbirii, imaginației și gândirii logice a copiilor. Astfel de jocuri sunt „Teatrul magnetic”, „Magnetic Mozaic”, „Mozaicul color” și altele.

Ce este un redresor auto?

Previous article

De ce se bucură bărbații atât de mult de sodomie?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Distractie