Lifestyle

Întreținerea optimă a așternuturilor de pat din bumbac

0

Lenjeria din bumbac se pliază pe orice tip de piele, oferindu-i cel mai bun nivel de aerisire. De aceea, atunci când îți dorești un material care să-ti ofere cu adevărat confort, mergi pe varianta bumbac. În ceea ce privește așternuturile de pat, bumbacul prezintă avantajul că este potrivit pentru orice anotimp. Reușește să ofere beneficii în ceea ce privește confortul termic, fiind și un material care nu jenează pielea. Dat fiind faptul că discutăm despre un tip de material care pare pretențios, în cele ce urmează îți vom prezenta câteva sfaturi privind îngrijirea așternuturilor confecționate din bumbac.

Cum este mai indicat să speli așternuturile din bumbac?

Dacă îți dorești ca lenjeria de pat, care este confecționată din bumbac, să își păstreze nealterate caracteristicile este recomandat să o speli cel puțin la două săptămâni. Această regulă este valabilă atât pentru husele de pernă, cât și pentru cearceafuri și husele de plapumă. Este indicat să o faci atât de des pentru că acest tip de material are un grad ridicat de absorbție a transpirației, ceea ce poate duce la apariția acarienilor.

În momentul în care speli așternuturile din bumbac trebuie să eviți să o faci folosind apă mult prea fierbinte. Singura ocazie când este permisă spălarea lenjeriei de bumbac la temperaturi foarte ridicate este atunci când utilizatorul a fost răcit sau a avut gripă (pentru distrugerea completă virușilor). Altfel, temperatura de spălare potrivită este exact cea indicată de către producători pe eticheta produsului.

Nu este recomandată folosirea unui tip de detergent dur în speranța că acesta va “curăța mult mai bine în profunzime”. Adevărul este că atunci când este utilizat un astfel de detergent, acesta acționează rapid, dar poate deteriora fibrele materialului. De aceea este indicat să se folosească un detergent cu acțiune mai blândă, alături de balsam. În acest fel durata de viață și rezistența materialului vor fi prelungite.

Cele mai citite articole

La fel de important este și modul în care efectuezi operațiunea propriu-zisă de spălare. Nu este recomandat ca spălarea lenjeriei din bumbac să fie făcută cu alte tipuri de materiale. De asemenea, nu este indicat să umpli la maxim cuva mașinii de spălat rufe chiar dacă este vorba despre același top de material. Așternuturile au nevoie de spațiu pentru a se spăla mai bine.

Uscarea așternuturilor din bumbac și călcarea acestora

În situația în care folosești un uscător de rufe automat, atunci trebuie să reții faptul că nu este recomandat să mergi pe o uscare la temperatură ridicată. Optează pentru o temperatura mai scăzută, astfel încât să poți avea așternuturile ușor umede la scoaterea din uscător. Te va ajuta atunci când le vei călca, mai ales că bumbacul are tendința de a face repede cute și încrețituri. Nu uita să împăturești cât mai bine așternuturile pentru a-și menține forma pentru o perioadă mai îndelungată.

Folosește produse de spălare și curățare care să fie de calitate. În acest fel te vei asigura că așternuturile tale din bumbac își vor păstra caracteristicile intacte pentru mai mult timp. Pentru o mai bună întreținere a acestora este recomandat să ai cel puțin 3-4 seturi de așternuturi pentru a le rula în timp.

Sursă: https://lenjeriidepat-online.ro/

 

Cele mai citite articole

Cei 6 factori esentiali de care sa tii cont cand cauti un spatiu de depozitare

Previous article

Aplicații care nu trebuie să-ți lipsească de pe telefonul mobil

Next article

You may also like

More in Lifestyle