Diverse

Îngrijește-ți bijuteriile pentru a te bucura cât mai mult timp de ele

0

Îngrijirea bijuteriilor este un subiect despre care trebuie discutat mai mult, pentru că puțină lume are cultura de a face asta și le curăță doar atunci când se înnegresc, ajungând astfel la ultima soluție înainte de a renunța la ele.Important este însă să previi, ca în orice altă situație din viață și să nu ajungi la o stare de degradare a bijuteriilor, mai ales dacă le ai de multă vreme sau le-ai primit de la o persoană importantă. Atunci îți va fi mult mai greu să te desparți de ele.

Îngrijirea bijuteriilor

Fie că vorbim despre cercei, coliere, pandantive, agrafe de păr, inele sau brățări Swarovski, fiecare dintre acestea are nevoie de o atenție deosebită pentru a se păstra frumoase și pentru a te bucura de ele cât mai mult timp.

Există câțiva pași simpli pe care să-i faci pentru a nu le duce la degradare și pentru care îți vei mulțumi pe termen lung. Efortul pe care trebuie să îl depui nu este supraomenesc, însă te va face să te simți ca o superfemeie care acordă atenția necesară lucrurilor care sunt de preț pentru ea.

Într-o relație armonioasă cu bijuteriile totul începe de la depozitare, care este ideal să se facă într-o cutie specială pentru bijuterii – cu buretele și catifeaua din dotare – sau individual în săculeții în care vin împachetate sau în cutie. Astfel vei evita coeziunea dintre ele și se vor păstra ca noi.

Evitarea folosirii substanțelor chimice când porți bijuteriile pe mâini este de preferat. Ideal este să le dai jos de fiecare dată când faci curățenie sau dacă la job ai contact cu asemenea substanțe care le pot dăuna.

De asemenea, este bine să scoți de pe degete inelele cu cristale Swarovski atunci când te speli pe mâini, iar bijuteriile în general atunci când ai contact cu apa.

Un alt truc pe care ți-l oferim este acela de a-ți pune bijuteriile doar după ce te-ai îmbrăcat și înainte de a te dezbrăca, să le dai jos. Astfel omiți ruperea și agățarea acestora de haine și le prelungești durata vieții.

Din aceeași categorie cu substanțele chimice fac parte și cremele și parfumurile, care trebuie evitate atunci când porți bijuterii, sau cel puțin nu trebuie să între în contact cu acestea. Aplică creme sau parfumează-te, așteaptă 15 minute sau mai mult și apoi accesorizează-te cu bijuterii.

Nu purta bijuteriile tot timpul chiar dacă îți sunt dragi și îți e greu să te desparți de ele. Atunci când ești la mare, la spa sau la saună, lasă-le acasă în cutia lor specială pentru că vor fi mai în siguranță decât în contact cu apa sau umiditatea mare.

Curățarea bijuteriilor

Tot de îngrijire ține și curățarea bijuteriilor pe care este necesar să o faci corect acasă sau, dacă nu ai timp sau dorești să se ocupe cineva priceput cu asta, poți să alegi să le duci la un atelier sau curățătorii speciale.

Există lavete special concepute pentru curățarea bijuteriilor, în special ale celor cu pietre și cristale, iar când le folosești îți recomandăm să porți și mănuși de bumbac în timpul procesului pentru a nu lăsa amprente.

Chiar dacă se spune că apa și săpunul sunt perfecte pentru curățarea bijuteriilor, noi tindem să spunem că nu, tocmai pentru că nici apa și nici substanțele chimice nu le fac bine.

Laveta și mănușile sunt perfecte și la îndemâna oricui.

Acum că știi cum să îngrijești bijuteriile poți să te bucuri de ele mai mult timp!

Care sunt piesele esentiale pentru o masina moderna?

Previous article

Personalizeaza ceasurile smart de la Huawei cu modelul de curea EasyFit

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Diverse