Lifestyle

Informatii scurte despre inelele cu diamante

0

In magazinele de specialitate, inclusiv la Kara Diamond, diferitele modele de inele cu diamante reprezinta unele dintre cele mai populare bijuterii. Aceasta piatra incolora sau usor galbuie este capabila sa reflecte razele de lumina, punand in evidenta toate culorile curcubeului. Un inel cu diamant are o semnificatie speciala, aproape sacra, pentru posesorul sau posesoarea lui.

Caracteristicile si beneficiile diamantelor

In greaca, cuvantul „diamant” inseamna „invincibil”. In absenta temperaturilor extreme si a influentelor mecanice extrem de puternice, un diamant isi pastreaza aspectul timp de sute si chiar mii de ani.

Un diamant comercial este un diamant caruia i s-a dat forma potrivita prin taiere. Din punct de vedere chimic, aceasta piatra este pur si simplu un cristal pe baza de carbon cu o cantitate mica de impuritati, a caror prezenta depinde de originea pietrei.

Diamantele sunt extrase pe aproape toate continentele. Cele mai mari zece zacaminte minerale sunt cunoscute in lume se gasesc in: Rusia, Australia, Angola, Africa de Sud, Botswana.

Diamantul si grafitul au aceeasi formula chimica (C) si aceeasi masa molara (12 g/mol). Pentru ca grafitul sa se transforme in diamant, este necesara o temperatura extrema de 1100° C si o presiune de peste 35 kilobari. 

Diamantele nou descoperite arata decolorate si discrete. Au o nuanta gri deschis si o suprafata exterioara translucida. Doar dupa ce se procedeaza la o taiere speciala de catre bijutieri priceputi i se confera pietrei stralucirea sa unica. Nu toate diamantele extrase sunt potrivite pentru productia de bijuterii. Doar 10 – 15% din mineralele descoperite ajung ca sa fie incluse in categoria de diamante comerciale. Doar cele mai bune exemplare sunt selectate pentru productia de bijuterii.

Campania publicitara De Beers si diamantele 

Cele mai citite articole

Cu toate acestea, diamantele sunt populare nu numai datorita proprietatilor lor. Un rol important l-a jucat si geniala campanie de marketing „Diamonds are forever” din 1946. Acest slogan publicitar a fost folosit in titlul unuia dintre filmele James Bond cu Sean Connery. De  Beers a sponsorizat partial filmarile si proiectia acestui episod.

Scopul campaniei de publicitate a fost introducerea diamantelor si in utilizare obisnuita a celor din clasa medie.

Aceste pietre pretioase au incetat din acel moment ca sa mai fie privilegiul elitei si au castigat o gama larga de cumparatori. De atunci, un inel cu diamant a devenit un cadou obligatoriu pentru o viitoare mireasa in ziua logodnei, iar un inel tip verigheta clasic din aur fara insertii a primit o alternativa foarte interesanta sub forma unui inel incrustat cu diamante. A fost combinat efectiv cu inelul de logodna pe acelasi deget. 

Putin mai tarziu, bijutierii au inceput chiar sa produca seturi de verighete si de logodna extrem de inspirate.

Culoarea diamantului

Culoarea unui diamant depinde de cantitatea de impuritati de azot din piatra. Aceste impuritati absorb o parte din lumina si confera pietrei culoarea si nuanta sa. Majoritatea diamantelor, cu exceptia lui D, au o nuanta galbuie.

Culoarea diamantelor este clasificata pe o scara de la D la Z. Cel mai incolor cu o nuanta usor albastruie este desemnat cu D, cel mai colorat este Z. Tabelul complet de culori GIA arata astfel:

 • D – cel mai incolor;
 • E – relativ incolor;
 • F – cu o nuanta abia vizibila;
 • G – cu orice nuanta usoara;
 • H – cu o usoara nuanta liliachie, gri sau galbuie;
 • I – cu o nuanta de galben-gri;
 • J – cu nuanta mai puternica galbuie sau gri;
 • KZ – galben stralucitor, maro, negru.

 3 sfaturi pentru purtarea acestei pietre pretioase – diamantul

 • Toata lumea poate purta diamante. Cu toate acestea, designul unui inel cu diamant variaza in functie de varsta. Fetele tinere poarta mici bijuterii elegante, femeile dupa 35 – 40 de ani isi permit inele mari, impozante.
 • Poti purta un inel cu diamante pe orice deget. Daca aceasta este o bijuterie de logodna sau casatorie, trebuie sa o porti doar pe degetul inelar. Inelele decorative pot fi purtate pe orice deget, inclusiv pe aratator si pe degetul mare.
 • Poti combina pietrele pretioase fara probleme. Diamantele arata rafinat cu in combinatie cu alte pietre pretioase (safire, ametiste, rubine). Aceasta tehnica este folosita chiar si cand este vorba de inelele de nunta si logodna.

Gasesti inele cu diamante deosebit de frumoase pe site-ul karadiamond.com. Intra sa le admiri si sa il comanzi pe acela care iti place mai mult!

Cele mai citite articole

Cum poti sa obtii casa visurilor tale cu ajutorul specialistilor din cadrul biroului de arhitectura?

Previous article

Despre reparatii auto si piese auto

Next article

You may also like

More in Lifestyle