Sanatate

Gătește ca un bucătar profesionist folosind ulei de cocos

0

Știm cât de util este uleiul de cocos în ceea ce privește produsele destinate frumuseții. Ceea ce nu știm este că, atunci când îl folosim în mod corect în dieta noastră ca aliment, este la fel de folositor. Solidificându-se la temperatura camerei, uleiul de cocos conține 86% grăsimi săturate în compoziția să. Prezența acidului lauric (47% din compoziție) încetinește procesul de metabolizare, de aceea, uleiul de cocoș trebuie consumat cât mai puțin în stare prăjită. În cele ce urmează îți vom oferi câteva recomandări despre cum poți să folosește uleiul de cocos astfel încât să îți ofere avantaje în procesul de consum.

Folosește uleiul de cocos ca un bucătar profesionist!

Principala diferențiere între tipurile de ulei de cocos de pe piață este modul de obținere. Uleiul pur (nerafinat) se obține prin proceduri de prelucrare la rece, aceste tehnici nealterând proprietățile acestuia. Practic, uleiul obținut dispune de același caracteristici ca înainte de executarea acestui proces. În schimb, uleiul rafinat conține aditivi, ceea ce echivalează cu modificarea compoziției naturale. Punctul de fum al uleiului de cocos virgin este 175 grade Celsius, în timp ce punctul de fum pentru cel rafinat este de 200 grade Celsius.

Cele mai citite articole

Acest lucru înseamnă că atunci când vrei să gătești cu ulei de cocos este indicat să optezi pentru varianta pură. Nu folosi o cantitate mare, mai degrabă, unge tava sau tigaia cu puțin ulei. Este mult mai indicat să mergi pe varianta sotării preparatelor decât pe prăjirea acestora atunci când folosești ulei de cocos. De altfel, bucătării care gătesc cu ulei de cocos îl folosesc sub forma unui spray, astfel încât să poată fi mai ușor dozată cantitatea folosită.

Fiind o alternativă excelentă pentru unt, mulți dintre bucătari îl folosesc la prepararea felurilor de mâncare vegană retete. Poate fi utilizat și pentru panna cotta, dar și pentru o serie de preparate care se gătesc în zona Pacificului de Sud. Cele mai apreciate feluri de mâncare cu ulei de cocoș sunt trufele de ciocolată, fursecurile (fără ca produsul să fie copt), orez cu ouă prăjite, salată de creveți, granola și curry cu cartofi dulci. De pe lista preparatelor delicioase nu putea lipsi kanom krok (clătitele tailandeze cu ulei de cocos). Iată că, poți găti cu ulei de cocos exact ca un bucătar profesionist!

Sursă: vsichki-recepti.com

Cele mai citite articole

Ce ținute alegi să porți la un garden party?

Previous article

Pantofi pentru primavara

Next article

You may also like

More in Sanatate