Diverse

Doua greseli pe care trebuie sa le evitati cand folositi aerul conditionat

0

Aerul conditionat este o inventie fara de care lumea civilizata nu isi imagineaza ca poate exista. Mall-uri aglomerate, locuinte lovite de arsita zilelor toride de vara, spitale aglomerate, sunt doar cateva dintre locurile in care aparatele de aer conditionat sunt adevarata mana cereasca.

Cu toate acestea, specialistii vorbesc despre anumite greseli pe care riscam sa le facem cand folosim aceste aparate. Iata cateva doua dintre ele:

Nu lasati aerul conditionat pornit cu ferestrele deschise

Aparatele de aer conditionat sunt menite sa mentina locuinta sau biroul racoroase in interior. Aceste aparate degaja aer rece care se deplaseaza spre zonele calde. In cele din urma, intreg spatiul se raceste. Cu toate acestea, acest proces dureaza ceva timp.

Exista multe persoane care cred ca pot raci o zona utilizand tehnici alternative. De exemplu, obisnuiesc sa deschida aparatul de aer conditionat si sa deschida ferestrele pentru a raci camera mai repede, crezand ca  aerul conditionat va raci camera iar ferestrele vor permite intrarea aerului curat de afara. Fals. 

Este recomandat sa inchideti toate ferestrele si usile cand aparatul de aer conditionat este pornit. Acest lucru va mentine aerul rece in interiorul incaperii si va mentine temperatura moderata. In plus, lasarea ferestrelor deschise va pune de asemenea presiune pe aparatul de aer conditionat pentru ca va intra aer cald in interior. Aceasta practica poate provoca deteriorarea prematura a aparatului de aer conditionat.

Asigurati-va ca incaperea este inchisa etans

Cand se spune ca camera ar trebui sa fie etansa, inseamna ca aerul cald din exterior nu ar trebui sa intre. Pentru asta, asigurati-va ca usile si ferestrele se inchid perfect. Verificati spatiile mici de sub sau pe partea laterala a usii. Verificati in apropierea pervazului ferestrele sa nu existe goluri care pot lasa sa iasa aerul rece si sa intre aerul cald.

Aerul conditionat are un sistem automat. Cand setati nivelul de racire la o temperatura specifica, aparatul de aer conditionat incepe sa raspandeasca aer rece. Termostatul aparatului mentine o temperatura constanta in camera. De indata ce temperatura din camera ajunge la nivelul setat de dvs., aparatul se va opri.  Imediat ce temperatura creste, va porni din nou.

Daca incaperea nu este inchisa etans, aparatul de aer conditionat va functiona continuu, ceea ce duce la un consum mare de energie pe care il veti constata in facturi, si risca sa se strice.

Cele mai citite articole

Sfaturi pentru a alege un hoverboard bun

Previous article

Se lucreaza la eliminarea facturilor de hartie – de mediul privat

Next article

You may also like

More in Diverse