Viata

DOCUMENTE | Statul este apărat de avocați privați, banii publici sunt lipsiți de apărare! Primăriile dau sute de mii de euro către firme de avocatură, deși au compartimente juridice proprii!

0

Libertatea a intrat în posesia unor extrase de cont din perioada 2014-2017, care menționează sumele plătite caselor de avocatură private pentru servicii juridice de către Primăria Sectorului 1 București. Sunt circa 128.000 de euro. Practica pare să fie una extinsă la nivelul primăriilor de sector, dar și cea a Capitalei.

Ordonanța de Urgență 26/ 2012 (privind măsuri de reducere a cheltuielilor) interzice efectuarea de cheltuieli cu asistența juridică, în condițiile în care există compartimente de specialitate. În situaţii ”temeinic justificate”, dacă serviciile juridice nu se pot asigura de către personalul angajat, pot fi achiziţionate servicii de această natură, în condiţiile legii, cu aprobarea consiliilor locale, judeţene sau Consiliului General al Municipiului Bucureşti, spune actul normativ.Primăria Sectorului 1 cheltuie bani publici pe serviciile externalizate unor case de avocatură, fără a folosi propriul compartiment j…

Citeste mai mult pe BaniiNostrii.ro

Ministerul Sănătății reacționează în cazul stației de sortare ridicate de Negoiță: „Contravine prevederilor”

Previous article

Vanzarile de espressoare cresc puternic: Care sunt catalizatorii?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Viata