Diverse

De ce sa tii cont atunci cand hidroizolezi terasa?

0

Pe piata exista mai multe tipuri de hidroizolatie si mai multe aspecte de luat in calcul atunci cand este vorba despre astfel de lucrari. Hidroizolatiile sunt perfecte atunci cand sunt alese corect si montate corespunzator. Fiecare proprietar ar trebui sa inteleaga ca proiectele de hidroizolatii sunt lucrari complexe, care ar trebui sa urmeze anumite standarde foarte strice de punere in scena pentru a fi executate corect. Sunt mai multe aspecte de care este bine sa se tina cont in acest sens.

Modul in care este proiectata terasa

Modul in care terasa este proiectata influenteaza lucrarile de hidroizolatii terase. Pentru a fi proiectat un acoperis de tipul terasa trebuie sa fie luata in calcul si destinatia spatiului care va rezulta. Spre exemplu, se tine cont de tipul de terasa, care poate fi circulabila, carosabila, necirculabila sau verde, luand in calcul si necesitatile termice sau hidroizolante ale spatiului, dar si inaltimea care rezulta in urma lucrarilor. In functie de tipul de terasa se va alege si metoda optima de hidroizolare. 

Conditiile climatice joaca un rol esential

Inainte de a alege hidroizolatia pentru terasa se va tine cont si de conditiile climatice. Acestea trebuie sa fie normale pentru a fi potrivite unei lucrari de hidroizolare, iar vantul nu trebuie sa bata puternic. Daca ploua, lucrarile vor fi intrerupte imediat. De asemenea, se interzice efectuarea acestor lucrari atunci cand afara este ger, cand este zapada sau cand ploua si cand vantul bate foarte tare, pentru ca poate fi afectata calitatea lucrarii.

Lucrarile trebuie terminate in ziua in care sunt incepute

Cele mai citite articole

Un alt aspect la fel de important este faptul ca odata incepute, lucrarile trebuie sa fie terminate in aceeasi zi. Nu se fac pauze pentru ca altfel exista riscul ca lucrarea sa fie deteriorata de evenimente neprevazute asa cum sunt ploile sau vantul care pot sa actioneze in momentele in care se face pauza. Aceste evenimente meteo pot sa afecteze structura ramasa nefinalizata.

Suportul pe care se lucreaza este important

Conteaza foarte mult si suportul pe care se lucreaza, dar si forma, consistenta si posibilitatea de a aranja suportul inainte de montarea materialelor hidroizolante. Uneori, terasa poate necesita reparatii inainte de a fi izolata, caz in care este foarte important sa fie luate masurile corecte. Nu se monteaza hidroizolatie peste zone crapate, zone cu vopseaua scorojita sau mai ales zone in care sunt gauri.

Echipa trebuie sa respecte cu strictete etapele

Etapele implicate in procesul de hidroizolare trebuie sa fie respectate intocmai pentru a evita evenimentele neplacute ulterioare. Executantul va face o documentatie tehnica pentru executie, va prelua zona de lucru cu proces verbal si se va asigura in fiecare etapa a lucrarii ca sunt respectate prevederile legale din santier si ca lucrarile se executa corect. De asemenea, echipa care se ocupa de hidroizolare se va asigura ca materialele sunt stocate corespunzator.

Atunci cand se tine cont de toate aceste aspecte, hidroizolatia va ramane intacta, protejand interiorul pentru mult timp.

Cele mai citite articole

Principalele criterii pentru alegerea unei vitrine frigorifice

Previous article

Locuri neobișnuite în care să faci sex

Next article

You may also like

More in Diverse