Unele dintre cele mai des intalnite defectiuni pe care le pot avea utilajele agricole in momentul recoltarii sunt cele de la nivelul anvelopelor, acestea aparand inca de la inceputul sezonului. De cele mai multe ori, astfel de probleme sunt cauzate de probleme si defectiuni aparute din timpul sezonului precedent.
Deteriorarile minore ale peretilor laterali, depozitarea necorespunzatoare pe timp de iarna, supraincarcarea in timpul recoltei precedente, sunt adesea cauza punctelor slabe care pot opri echipamentul atunci cand este cu adevarat nevoie de el.
De aceea, pe langa intretinerea combinei inainte de inceperea sezonului de recoltare si inlocuirea unor piese de schimb combinatoare care sunt deteriorare, intretinerea anevlopelor poate contribui la evitarea situtiilor si defectiunilor care pot aparea in momente nepotrivite.
Care sunt riscurile de a lucra cu pneuri nepregatite?
Cele mai citite articole
Inainte de recoltare, verificarile mecanice ale combinei agricole sunt un pas firesc pentru a evita deteriorarea motorului in cel mai rau moment posibil. Verificarea starii anvelopelor poate parea putin importanta, dar deteriorarea anvelopelor va avea acelasi efect daunator ca o problema mecanica, una dintre cele mai neplacute situatii pentru fermieri fiind nevoia de a opri utilajul in timpul lucrarilor efectuate pe teren din cauza unei defectiuni.
O anvelopa nepregatita, cu presiune necontrolata si banda de rulare uzata, cu pereti laterali sau urechi slabe, poate suferi o pana acolo unde o anvelopa buna ar fi trecut fara probleme. O pana de cauciuc va bloca masina, ceea ce va face sa se piarda timp pretios si va genera costuri de reparatii la fata locului, care nu sunt niciodată binevenite.
Repararea unei anvelope pe teren nu este intotdeauna usoara. Timpul necesar depinde de tipul de dauna si de tehnicianul care va efectua reparatia, fiind necesara adesea o intreaga echipa de tehnicieni profesionisti, care detin cunostintele si echipamentele de interventie necesare. Astfel, reparatiile pot fi rapide si eficiente, dar costisitoare.
Prin urmare, pregatirea din timp a combinei agricole si verificarea tuturor componenetelor acesteoia este un pas extrem de important pentru eficienta lucrarilor din timpul sezonului de recoltare si care vor influenta chiar si calitatea si cantitatea recoltei.