Sursa foto: Pixabay.com
Cele mai mari triumfuri nu sunt obținute de un singur jucător, chiar dacă talentul său individual este incontestabil și acesta este jucătorul echipei, fără ca echipa să-l susțină.
Mulți traineri îl citează pe Michael Jordan care a spus: „Talentul câștigă jocuri, dar inteligența și munca în echipă câștigă campionate”. Iar o frază cu adevărat motivațională.
În firma ta angajații știu cum să lucreze cu adevărat în echipă?
Ai încredere în angajații tăi pentru a atinge obiectivele și obiectivele companiei ? Sunt toți pe aceeași lungime de undă și lucrează în același scop?
Dacă nu, adoptă de acum înainte o adevărată cultură colaborativă și vei avea doar de câștigat.
Iată 10 motive pentru a începe chiar de azi implementarea unei asemenea strategii:
- pentru că abilitățile și talentele se completează reciproc;
- deoarece sarcinile sunt finalizate mai repede;
- pentru că demonstrezi că ai încredere în angajați și devii de încredere pentru aceștia;
- pentru că va crește mult sentimentul de apartenență la valorile companiei;
- pentru că este satisfăcător pentru toată lumea;
- pentru că nu ești singur în lupta pe care o duci cu concurenții din sectorul tău de activitate;
- pentru că aceasta este singura modalitate de a atinge obiectivele firmei;
- pentru că astfel înveți mai multe despre tine și ceilalți;
- pentru că împreună se pot rezolva mai bine conflictele și se pot găsi idei noi;
- pentru că este mult mai distractiv.
Munca în echipă este bună pentru că abilitățile și talentele se completează reciproc.
Atunci când ai o echipă de lucru bien construită, îți poți diminua punctele slabe și îți poți aprecia punctele forte. Mizează pe diversitatea talentelor și caută acei oameni care sunt dispuși să coopereze și să lucreze către un scop comun.
Când lucrezi în echipă sarcinile de serviciu sunt finalizate mai repede.
Dacă toată lumea din team lucrează la același proiect, susținându-se reciproc, timpul petrecut pentru o anumită sarcină este mult mai mic. Munca în echipă este cheia productivității oricărei companii.
Lucrând în cadrul unei echipe demonstrezi că ai încredere în colegi și devii de încredere pentru ei.
Încrederea este ingredientul de bază al muncii în echipă. Dacă ai încredere în echipa ta și ei au încredere în tine, este mult mai ușor să îți atingi obiectivele și să rezolvi problemele ce inevitabil apar în desfășurarea activității.
Într-o echipă crește sentimentul de apartenență.
Dacă o persoană se simte parte a unei echipe, este mult mai probabil ca să fie loial companiei respective. Acest lucru reduce fluctuația personalului și crește motivația de a obține rezultate spectaculoase în muncă.
A face parte dintr-o echipă este în cele mai multe cazuri un lucru apreciat de toată lumea.
Nimic nu este mai bun decât o sărbătoare atunci când un obiectiv de vânzări este atins sau un proiect de succes este realizat. Aceste sentimente comune sunt esențiale pentru ca o persoană să se simtă fericită, împlinită pe profesional și personal.
Într-o echipă închegată nu ești niciodată singur.
Când ești într-o echipă în care ai încredere, nu te simți niciodată singur. Îți poți împărtăși ideile, bucuriile și durerile cu ei.
A face parte dintr-un team unit este singura modalitate de a-ți atinge obiectivele la job.
Sunt multe lucruri pe care nu le poți realiza fără sprijinul unei echipe. De aceea, este esențial să fie aleși oamenii potriviți de la început pentru a contribui la cultura firmei respective și la strategiile de afaceri ale acesteia.
Într-o echipă înveți mai multe despre tine, te dezvolți.
Munca în echipă oferă o învățare individuală importantă. Când toată lumea colaborează cu adevărat, fiecare contribuie cu ceea ce se pricepe și dă ajutor celorlalți pentru realizarea obiectivului comun.
În echipă se pot rezolva mai bine conflictele și se pot găsi mai ușor, mai rapid idei noi.
Pentru a găsi soluții la problemele tale, nimic nu e mai bun decât de a le împărți cu ceilalți membri ai echipei tale și a le cere să propună soluții posibile.
În echipă este mult mai distractiv.
Cele mai citite articole
Dacă o echipă are o comunicare bună și o relație plăcută va face ca fiecare proiect să fie mai ușor și mai plăcut de realizat.
Abilități cheie pentru munca în echipă
Unele abilități stau la baza unei bune lucrări în echipă. Printre acestea, merită menționate primele 5.
- flexibilitatea;
- comunicarea;
- proactivitatea;
- curiozitatea;
- convingerea.
Flexibilitatea
A fi flexibil este o calitate care ajută foarte mult în relația dintre membrii unei echipe, deoarece îți permite să știi cum să asculți opiniile, să accepți sugestiile altora și să nu adopți o postură de respingere din start. Flexibilitatea ajută munca în echipă, deoarece facilitează dialogul, permite luarea în considerare a opiniei altor membri, profitând de potențialul tuturor membrilor team-ului.
Comunicarea
A fi comunicativ nu înseamnă doar a renunța la timiditate și a vorbi mult. Mai presus de toate înseamnă a ști să vorbești și să taci când trebuie, întrucât comunicarea este unul dintre pilonii esențiali pentru ca munca în echipă să funcționeze bine., deci știința cum să o folosești este esențială.
Proactivitate
A fi proactiv înseamnă a ști cum să anticipezi anumite probleme înainte ca acestea să apară și, dacă totuși ele nu pot să fie evitate, este pertinent să știi cum să le tratezi pentru a le remedia cât mai curând posibil. Proactivitate merge mână în mână cu productivitatea în orice mediu de lucru.
Curiozitate
Având curiozitate, căutând să știi mai multe și fiind la curent cu ceea ce este nou în tehnologie și în domeniul tău de expertiză poți ajuta din plin echipa. Curiozitatea și dorința constantă de a învăța prezentă de la toți cei implicați în muncă întăresc grupul, generează mai mult angajament și sunt elemente ce aduc rezultate satisfăcătoare pentru companie.
Convingerea
A ști să convingi fără să arăți aroganță și autoritate este o abilitate care aduce multe beneficii muncii tuturor. Este important ca membrii echipei să știe să-și exprime opiniile și să-i convingă pe ceilalți într-un mod politicos, democratic.
Tehnologia modernă ne poate ajuta în acest sens, al creării unei echipe sudate, chiar dacă temporar munca se desfășoară de la distanță. Un exemplu ar fi Microsoft Teams!
În concluzie, să ne amintim ce spunea Henry Ford: „A ne uni este un început, a rămâne împreună este un progres și a lucra împreună este un succes”.