Travel

De ce este avionul cel mai sigur transport din lume?

0

Plimbarea dintr-un loc in altul este, de obicei, printre cele mai frecvente activitati ale oamenilor, indiferent daca este vorba de a merge la locul de munca, la cumparaturi sau de a calatori pe distante mai lungi.

Cu toate acestea, in unele cazuri, este un act care pentru multi oameni ajunge sa provoace temeri irationale desi, in realitate, nu au nicio legatura cu datele despre accidente, cum este cazul calatoriilor cu avionul.

Cand este vorba despre cele mai sigure mijloace de transport, contrar a ceea ce multi ar putea crede, avioanele se remarca pentru ocuparea primului loc. De aceea, foarte multe persoane prefera acum variantele de vacante cu Charter Antalya in locul altor pachete care implica mersul cu masina.

Cand apare teama de a calatori cu avionul? 

Cu toate acestea, „aerofobia” este de obicei o teama destul de frecventa la un numar mare de oameni din intreaga lume, fiind un tip de fobie direct asociat cu teama de zbor.

Cele mai citite articole

Chiar si astazi, urcarea intr-un avion reprezinta pentru multi oameni un sinonim al riscului care genereaza o mare teama, lucru care este agravat, in general, in acele cazuri in care oamenii nu calatoresc des sau daca este primul lor zbor.

Cu toate acestea, exista diverse cercetari care indica faptul ca aceasta teama nu este cu adevarat cauzata de nivelul real de siguranta oferit de avioane, pentru ca nimeni nu se uita la astfel de date. Avionul ramane cel mai sigur transport din lume, avand in vedere statisticile obtinute de specialisti in ceea ce priveste accidentele si anvergura acestora. 

Pentru inceput si conform datelor oficiale, se stie ca avionul se caracterizeaza prin faptul ca este cel mai sigur mijloc de transport care exista la nivel global si se stie ca pentru fiecare 2,4 milioane de zboruri efectuate, aviatia ajunge sa inregistreze doar 1 accident grav.

Pe de alta parte, sansele de a suferi un accident de masina sunt considerabil mai mari. De exemplu, doar in Spania, 1 din 356 de calatorii cu masina se termina cu accidente, iar potrivit OMS, 3.500 de persoane isi pierd viata zilnic din cauza accidentelor rutiere.

Cele mai citite articole

Ce servicii oferă agențiile de amanet clienților săi în anul 2022?

Previous article

Ce greșeli să nu faci atunci când cumperi o măsuță de cafea?

Next article

You may also like

More in Travel