Diverse

De ce Bayer Leverkusen poate să câștige Europa League în acest sezon. Ce argumente au nemții

0

În acest moment, Bayer Leverkusen este una dintre cele mai în formă formații din fotbalul european. Asta s-a tradus printr-o calificare fără absolut nicio problemă din faza grupelor din Europa League, dar și printr-o dominare incredibilă a campionatului german intern, Bundesliga. 

Poate însă această echipă tânără antrenată de un manager fără experiență precum Xabi Alonso să producă marea surpriză și să câștige Europa League? Nu trebuie uitat că în această competiție participă și marea Liverpool, una dintre cele mai puternice echipe din lume în ultimii ani, sub comanda lui Jurgen Klopp. Cu toate acestea, cei care plasează un pariu pe meciurile din Europa League ar trebui să ia serios în considerare Bayer Leverkusen ca fiind principala favorită pentru a câștiga marele trofeu. Ce argumente au, însă, nemții?

De ce Bayer Leverkusen poate să câștige Europa League în acest sezon?

În primul rând, pe banca echipei din Germania stă unul dintre cei mai în vogă antrenori din fotbalul mondial la ora actuală, Xabi Alonso. Un fost fotbalist uriaș, care a jucat la, printre altele, Bayern Munchen și Real Madrid, Alonso se dovedește a fi un tactician extraordinar, capabil să propună soluții de joc moderne, adaptate la fotbaliștii din lotul său. El reușește să scoată maximul din tot ce are la dispoziție și a dovedit asta prin rezultatele extraordinare de până acum. Atitudinea sa pozitivă de la interviuri nu face decât să întrețină atmosfera pozitivă de la club și să ofere încredere jucătorilor. În Europa, puțini antrenori se ridică la ora actuală la nivelul lui Alonso, iar Europa League poate să fie locul în care își va dovedi adevărata valoare.

De asemenea, lotul lui Leverkusen este presărat cu talente extraordinare. În atac, Boniface este unul dintre cele mai în formă vârfuri din Europa la ora actuală. Vârful nigerian de doar 22 de ani dovedește meci de meci că încrederea pe care o primește de la Alonso este bine meritată, găsind mereu spațiile libere prin niște sprinturi extraordinare.

Cele mai citite articole

În plus, este greu să nu iei în considerare Leverkusen ca fiind una dintre favorite atunci când echipa aceasta are un lot un talent cu adevărat generațional precum Florian Wirtz. Tânărul german este considerat unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști din lume și nu fără argumente. Pasele sale pot fi egalate doar de De Bruyne la ora actuală și pare că Xabi Alonso i-a găsit locul ideal în teren, adică fix în spatele vârfului Boniface.

Atmosfera creată de fani pe Bay Arena la fiecare meci nu face decât să adauge la pedigree-ul lui Leverkusen din acest sezon de Europa League. Putem presupune pe bună dreptate că și Liverpool ar avea viață grea într-o deplasare acolo, iar Jurgen Klopp ar fi primul care ar recunoaște valoarea incontestabilă a echipei din Leverkusen.

Așadar, nu încape îndoială că Bayer Leverkusen este o echipă capabilă să ajungă până departe în Europa League, datorită argumentelor menționate mai sus. Rămâne de văzut însă dacă pot cuceri și trofeul.

sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Tendințe în bijuterii pentru toamna 2023: culori și materiale în vogă

Previous article

Camerele frigorifice vitrate – ce sunt și de ce sunt atât de necesare în supermarketuri

Next article

You may also like

More in Diverse