Evenimente

De ce ai nevoie de un script video bun?

0

Tot mai la modă, reclamele filmate și postate pe rețelele sociale tind ca să înlocuiască alte moduri de a-ți face publicitate. Dar există multe lucruri de către trebuie ca să țineți seama pentru a realiza un material comercial atractiv.

Cel mai important pas pentru o reclamă video de succes: scenariul!

Când creați un videoclip comercial, primul pas începe obligatoriu cu elaborarea unui script video bun. Motivul este că, la fel ca și în cinematografie, un scenariu valoros vă ajută să construiți o fundație solidă. Este dificil ca să apelezi la oameni din interiorul firmei proprii ca să se ocupe de așa ceva. Profesioniști care să vă ajute la crearea celui mai bun script pentru tema videoclipului dorit găsiți pe It’showtime.ro.

Dacă săriți etape, dacă angajați un om care să filmeze așa, la nimereală, mai bine renunțați la materialul video respectiv. Fără un scenariu întocmit după toate regulile cinematografice o să fie un eșec din start.

Nimeni nu poate face mai multe lucruri în același timp. Nici măcar un Napoleon modern nu ar reuși asta!

Motivul? Acela ce filmează ar trebui ca să aibă simultan în minte ceea ce va urma să se întâmple în secvența următoare. Atenția nu s-ar mai focusa 100% în prezent, ci și la un moment ulterior (și nici măcar acolo focusarea nu ar fi deplină).

Iată de ce este nevoie un script (scenariu) comercial: are rol de organizare a gândurilor, a derulării fiecărei secvențe în parte, ceea ce conduce la un produs final coerent, capabil ca să transmită mesajul dorit de către acela ce a comandat videoclipul în cauză.

Graba strică treaba când se elaborează un script de reclamă

Prin forța lucrurilor, redactarea unui script pentru un filmuleț comercial, mai scurt sau mai lung, este un proces ce se desfășoară de multe ori pe un timp mai îndelungat chiar decât filmarea propriu-zisă.

Acolo, în cadrul discuțiilor, la care care participă și clientul ce comandă respectivul videoclip, se pun pe hârtie toate ideile, iar pe baza lor începe efortul creativ de a găsi cele mai bune metode de transmitere a lor vizuală și sonoră către segmentele de public țintă cărora le este destinat filmulețul comercial.

Este etapa cea mai dură, în care se adaugă elementele care ar trebui ca să impresioneze încă de la început privitorii și se elimină ulterior ceea ce este inutil. În materie de reclame filmate se respectă principiul conform căruia mai puțin înseamnă mai mult. Scurt și clar, iată pilonii de bază ai unui scenariu comercial de succes.

Scriptul este necesar nu doar în cazul în care este vorba de o campanie complexă de marketing, unde, printre alte instrumente se folosește și o suită de două sau mai multe clipuri care să aibă unul sau mai mult elemente de continuitate, dar și dacă este vorba de o unică reclamă de pus pe Facebook sau doar pe YouTube.

Așadar, dacă luați în considerare videoclipurile ca parte a strategiei dvs. de marketing, nu uitați să angajați profesioniști capabili să elaboreze scenariile potrivite. Totuși, pentru ca discuția preliminară să fie una constructivă, trebuie ca acela ce va comanda un script să ia în considerare următoarele aspecte:

1.Cunoașterea obiectivelor

Obiectivele influențează modul în care va arăta scenariul video. Într-un fel va arăta un script unei reclame de lansare a unui nou produs, în alt fel unul de explicare al funcționării unui produs deja comercializat și total diferit un filmuleț destinat creșterii popularității brandului în rândul clienților.

2. Cunoașterea publicului țintă

Avatarul privitorului ideal este esențială. O reclamă video nu se realizează la nimereală, ci se adresează strict unui anumit segment de public. Cu ajutorul specialiștilor se poate determina în mod detaliat care este acesta.

3. Limbajul folosit în videoclip

Tonul conversațional face mesajul inteligibil pentru privitor. Psihologii spun că trebuie imaginat că ai în față un copil de 6 – 7 ani și îi vorbești pe limba lui.

Folosind aceste ingrediente, un autor de scripturi bun va face minuni. Alege să lucrezi cu un profesionist și beneficiile vor fi pe măsura așteptărilor!

Cele mai citite articole

Alege inspirat fotograful de botez! Specialistii te sfatuiesc!

Previous article

Semnificatia orelor fixe – de la 00.00 la 24.00

Next article

You may also like

More in Evenimente