Stiri

Curs project management pentru rezultate sigure

0

In lumea de astazi care se schimba rapid, companiile care practica metode de management de proiect, au un avantaj competitiv fata de cele care lucreaza „din capriciu”. Pe masura ce concurenta devine fie bazata pe timp, fie bazata pe cost, fie bazata pe calitate, au nevoie de un manager de proiect. 

Pentru a deveni manager de proiect ai nevoie de un curs project management. La un astfel de curs vei explora metodele si instrumentele pentru managementul proiectelor. Astfel, pe baza istoricului si a starii actuale a metodologiei de management al proiectelor, se pot da cateva definitii de baza ale proiectului.

Un proiect este un ansamblu de actiuni care vizeaza atingerea unui obiectiv, intr-un buget limitat, la timp si cu o calitate adecvata. Un proiect este o intreprindere temporara care vizeaza crearea unui produs, serviciu sau rezultat unic. Aceste obiective sunt forta motrice din spatele proiectului si fiecare efort de planificare si implementare este depus, pentru a se asigura ca aceste obiective sunt atinse. Proiectul implica de obicei o intreaga gama de obiective interconectate.

Cele mai citite articole

Faptul ca proiectele sunt orientate spre obiective, are foarte mult sens sa faci un curs project management pentru gestionarea lor. In primul rand, sugereaza ca o caracteristica importanta a project management este definirea si formularea precisa a scopurilor, incepand de la cel mai inalt nivel, iar apoi coborand treptat pana la cele mai detaliate scopuri si obiective. 

Rezulta, de asemenea, ca proiectul poate fi vazut ca urmarirea unor obiective alese cu grija. Avansarea proiectului este asociata cu atingerea unor niveluri din ce in ce mai inalte de obiective, pana cand in cele din urma este atins scopul final. Pentru a te angaja ca manager de proiect, ai nevoie de un curs project manager.

Proiectele se desfasoara pe o perioada limitata de timp si sunt finalizate pana la o anumita data. Adica sunt temporare. Au un inceput si un sfarsit mai mult sau mai putin clar definit. Proiectul se incheie cand toate obiectivele sale au fost atinse. 

O mare parte din efortul implicat in lucrul cu un proiect, este directionat in mod special catre asigurarea faptului ca proiectul este finalizat la timp. Pentru aceasta, sunt elaborate grafice care arata orele de incepere si de sfarsit ale lucrarii care compun proiectul.

Cele mai citite articole

Poate ajunge România la săptămâna de lucru de 4 zile? Ce prevede Codul Muncii

Previous article

Ce este auditul IT și de ce firmele ar trebui să investească într-unul?

Next article

You may also like

More in Stiri