Lifestyle

Cum se face corect detoxifierea cu sucuri?

0

Sursa foto: Pixabay.com

Răspunsul corect: întotdeauna după sfatul medicului!

Sucul de detoxifiere este la mare modă în curele de slăbire, dar nu este folosit doar de către cei care caută noi rețete pentru a se menține în formă. Prin acele multe beneficii pe care le poate oferi, băutul de sucuri detox devine o opțiune din ce în ce mai frecventă pentru aceia care doresc să ducă o viață sănătoasă. 

Fiind de regulă un amestec de fructe, legume și rădăcini, sucul detox are o mare bogăție de nutrienți, ceea ce reprezintă o alternativă interesantă pentru cei mai rezistenți la consumul acestor ingrediente în alte mese.

Ce este sucul de detoxifiere?

Sucul de detoxifiere este o băutură care stimulează curățarea organismului, termenul „detoxifiere” fiind o referință la această acțiune. Este un suc care conține ingrediente diuretice, adică stimulează în principal activitatea rinichilor și a intestinului. Astfel, ajută la eliminarea lichidelor și ajută la expulzarea impurităților (toxinelor) consumate în dieta zilnică. 

De preferință, un suc de acest gen este o băutură care trebuie preparată și ingerată pe loc, astfel încât nutrienții (și beneficiile sale) să se păstreze. De asemenea, este recomandat să fie luat fără strecurare și răcit, pentru a păstra fibrele și pentru ca aroma să devină mai plăcută și răcoritoare. 

La ce servește sucul de detoxifiere? 

Sucul de detoxifiere servește la eliminarea toxinelor din organism care sunt dăunătoare sănătății, precum ar fi excesul de sodiu, de exemplu. Ajută la expulzarea unor substanțe nocive prin stimularea altor funcții ale corpului, precum funcționarea intestinelor și a rinichilor.

De asemenea, este foarte căutat pentru beneficiile pe care le oferă pielii, deoarece proprietățile sale antioxidante, care luptă împotriva radicalilor liberi, ajută la întârzierea îmbătrânirii premature și reduc acneea.

Printre alte avantaje, se remarcă acțiunea în întărirea sistemului imunitar, creșterea dispoziției fizice și mentale și, fiind un diuretic, este bun pentru aceia care doresc să reducă umflarea abdomenului și să slăbească.

Ce este detoxifierea corpului?

Procesul de detoxifiere (sau detoxifiere), stimulat de consumul de suc de detoxifiere, are loc din cauza diurezei, care asigură o mai bună funcționare a sistemului excretor.

Conservanții, produsele agrochimice și coloranții se acumulează în organism, deci este esențial să ne preocupăm de acest proces de eliminare. La urma urmei, în viața contemporană, cine nu ajunge să mănânce de mai multe ori în afara casei? 

De ce să bei sucuri de detoxifiere? 

Adesea, alimentele pot fi contaminate cu erbicide (utilizate în agricultură în scopul buruienilor), antibiotice, hormoni și medicamente utilizate la animale și culturi, pe lângă îndulcitori și coloranți alimentari. 

Există, de asemenea, toxine produse în mod natural de organism, ca în procesul de construire și menținere a celulelor produse de proteine, în care organismul produce o substanță toxică numită amoniac. 

Stresul este, de asemenea, un factor care poate contribui la creșterea toxinelor, deoarece crește producția de hormoni, precum ar fi cortizolul, norepinefrina si epinefrina. Pe termen lung, acțiunea hormonală poate evolua spre aritmie și hipertensiune. 

Astfel, consumul de suc de detoxifiere și fructe bogate în vitamina C se poate face ca o modalitate de prevenire a efectelor cauzate de o viață cotidiană stresantă și de o dietă inadecvată. 

Alte obiceiuri care ajută la menținerea corpului „curat” includ exercițiile fizice regulate, evitarea situațiilor stresante, fumatul și evitarea băuturilor alcoolice.

Pacienții cu diabet zaharat, obezitate, aceia care utilizează medicamente hormonale (contraceptive), pot găsi în dieta de detoxifiere o modalitate de a elimina excesul de toxine, care îmbunătățește metabolismul, îmbunătățește funcția intestinului și reduce retenție de fluide.

Când vorbim despre detoxifierea organismului, chiar înainte de a ne gândi la sucul de detoxifiere, trebuie să ne amintim că acesta este un proces natural al corpului uman.

Există în mod obiectiv o eliminare naturală zilnică a toxinelor de către organism, iar această „curățare” este o sarcină a rinichilor și a ficatului. În acest sens, o dietă de detoxifiere ar completa procesul organic. 

O alimentație sănătoasă, cu alimente bogate în fibre, antioxidanți și alți nutrienți esențiali ajută și aduce multe beneficii pentru sănătate, dar organismul nu depinde de ele pentru ca curățenia să se întâmple. Prin urmare, ar trebui să evitați consumul de suc de detoxifiere în exces față de ceea ce este necesar.

Care sunt beneficiile sucurilor de detoxifiere? 

Deoarece este preparat cu alimente bogate în nutrienți, există mai multe beneficii asociate consumului de băutură detoxifiantă: diureza crescută (producția de urină), absorbția mai mare a micronutrienților, umflarea redusă a abdomenului, aspectul îmbunătățit al pielii și nutriția îmbunătățită datorită consumului crescut de fibre și alimente proaspete.

 În plus, există și principalul său beneficiu: asigurarea unei detoxifieri generale a organismului.

Iată câteva dintre ele:

 • stimulează curățarea ficatului;
 • scade inflamația celulitei;
 • reduce pofta de mâncare;
 • acțiune termogenă;
 • reduce oboseala și întărește sistemul imunitar;
 • îmbunătățește funcția intestinului;
 • este bun pentru piele.
 • Stimulează curățarea ficatului 

Ficatul este un organ prin care nutrienții trec înainte de a fi metabolizați și absorbiți de restul corpului. În acest proces, esențial pentru digestie, multe toxine sunt depuse în acest organ care este responsabil pentru expulzarea lor prin transpirație, fecale și urină.

Cele mai citite articole

Acesta este un sistem natural al organismului, dar datorită cantității de toxine ingerate, eliminarea nu este adesea completă.

Prin urmare, consumul de suc de detoxifiere poate ajuta la procesul de curățare prin prevenirea supraîncărcării ficatului, ajutând sănătatea intestinală și reducând retenția de lichide și umflarea.

 • Reduce umflarea abdomenului și altor părți ale corpului 

Deoarece este un diuretic, sucul de detoxifiere ajută la reducerea umflăturii, adesea cauzată de o retenție de lichid în organism. 

Ingredientele diuretice contribuie la eliminarea umflăturilor, deoarece cresc cantitatea de urină produsă. Cu cât această producție urinară este mai intensă, cu atât mai puțin fluid va fi reținut de corp.

 • Scade celulita 

Celulita este o nemulțumire comună între oameni și există mai multe tratamente estetice menite a ușura starea. Cu toate acestea, este posibil să contribuim și la reducerea acestei inflamații a pielii prin dietă. 

Umflarea cauzată de retenția de lichide, excesul de toxine și acumularea de grăsime corporală sunt factori care contribuie la apariția celulitei, astfel încât sucul de detoxifiere poate ajuta la combaterea acesteia. 

Deoarece conține ingrediente bogate în nutrienți, cu beneficii diuretice și antiinflamatorii, băutura poate îmbunătăți aspectul pielii, cu condiția să fie combinată cu o dietă echilibrată și exerciții fizice.

 • Reduce pofta de mâncare 

Acest beneficiu se datorează cantității de fibre din băutură, care oferă o senzație mai mare de sațietate, mai ales dacă sucul nu este filtrat. 

 • Acțiunea termogenă 

Alimentele termogene promovează o creștere a temperaturii corpului și accelerează metabolismul, ceea ce stimulează arderea caloriilor și pierderea în greutate. 

Pe lângă această creștere a temperaturii, stimulată de alimente precum ghimbirul, există și câteva ingrediente care încurajează organismul să cheltuiască mai multă energie pentru digestie, ca de exemplu ovăzul. 

Combinate cu suc, ele contribuie la un corp mai sănătos și la o pierdere în greutate adecvată. 

 • Reduce oboseala și întărește sistemul imunitar

Sucul de detoxifiere este o băutură sursă de energie, iar consumul său este adesea asociat cu un sentiment mai bun de bunăstare și dispoziție.

Datorită consumului de ingrediente crude și pentru că este un amestec de fructe și legume (surse de vitamine ), absorbția substanțelor nutritive importante pentru întărirea sistemului imunitar este mai mare și mai variată (se recomandă alegerea alimentelor care se completează nutrițional).

 • Îmbunătățește funcția intestinului

Sucul detox este o băutură făcută dintr-un amestec de frunze, legume și fructe, cantitatea de fibre ingerate este mare. 

Acestea sunt fundamentale pentru o bună funcționare a intestinului, reflectând asupra sănătății întregului corp și promovează mai multă sațietate 

 • Este bun pentru piele 

Rețetele cu sirop de aronia, de exemplu, implică ingrediente foarte nutritive, făcând băutura o sursă de vitamine și alți nutrienți, cum ar fi vitamina C, E, K, D și fibre, de exemplu. 

Acestea sunt proprietăți care pot oferi multe beneficii pentru sănătate pielii, menținând-o mai hidratată și suplă. În plus, proprietățile antioxidante luptă împotriva radicalilor liberi, responsabili de îmbătrânirea prematură a celulelor.

 

 

 

 

 

Cele mai citite articole

Top 10 cele mai bune branduri de anvelope

Previous article

Top 10 Cele mai bune pizzerii din București

Next article

You may also like

More in Lifestyle