Sanatate

Cum să te pregătești pentru o vacanță reușită: 4 lucruri pe care să le ai în bagaj

0

Temperaturile sunt în continuă creștere, iar vacanța pe care ai tot planificat-o se apropie cu pași repezi. Indiferent unde plănuiești să călătorești în perioada următoare, este important să nu uiți niciun moment să ai grijă de sănătatea ta. Problemele medicale te pot împiedica să te bucuri pe deplin de vacanță și este bine să fii pregătită să le faci față. Citește în continuare și află ce lucruri nu ar trebui să-ți lipsească din bagaj.

Asigurarea de călătorie

Dacă vacanța ta te scoate în afara granițelor, nu uita să-ți faci o asigurare de călătorie. Fie că apelezi la asigurarea europeană de sănătate sau decizi să optezi pentru una privată, este important să verifici că îți sunt acoperite îngrijirile medicale de care ai putea avea nevoie în cazul unei eventuale îmbolnăviri sau accidentări.

Produsele de protecție solară

Indiferent dacă plănuiești să pleci la mare sau vrei să explorezi un oraș istoric, produsele cu protecție solară îți sunt indispensabile. În timpul vacanței este posibil să petreci mai mult timp la soare decât în mod normal, astfel că ar trebui să îi oferi pielii tare îngrijirea și protecția adecvate. Dacă nu ți-ai cumpărat încă produse care să te apere de razele ultraviolete, o poți face online pe drmax.ro.

Medicamentele

Dacă suferi de anumite afecțiuni medicale cronice și urmezi un tratament medicamentos, asigură-te că ai la tine medicamente într-o cantitate suficientă pentru întreg sejurul sau un document care să ateste că urmezi tratamentul respectiv. În cazul în care rămâi fără pastile, este posibil ca în țara în care ți-ai planificat vacanța să nu-ți poată fi eliberate medicamente care necesită prescripție medicală în absența unei dovezi corespunzătoare.

De asemenea, poți lua în considerare să ai la tine câteva medicamente disponibile fără prescripție medicală pentru afecțiuni precum durerea de cap, diareea sau răceala ce ți-ar putea compromite vacanța.

Mini-trusă de prim ajutor

Cele mai citite articole

Chiar dacă nu ai optat pentru o vacanță la munte, există o multitudine de situații în care ai putea avea nevoie de materiale de prim-ajutor. Pune-ți în bagaj plasturi de diferite mărimi pentru cazul în care încălțămintea nu va fi atât de prietenoasă cu picioarele tale. Dacă vei petrece mult timp în zone înierbate, ia în considerare și produsele repelente sau pensetele concepute pentru îndepărtarea căpușelor. De asemenea, nu uita de produsele antiseptice, de exemplu soluții alcoolice, apă oxigenată sau soluțiile pe bază de iod.

În concluzie, indiferent de destinația pe care ai ales-o pentru următoarea vacanța, există câteva lucruri pe care este esențial să le incluzi în bagajul tău. Fă-ți o listă înainte de a începe împachetatul pentru a te asigura că nu uiți nimic și te poți bucura liniștită de o vacanță pe cinste.

Surse informative

“Pack Smart.” Centers for Disease Control and Prevention, 22 Jan. 2019, wwwnc.cdc.gov/travel/page/pack-smart. 

DeNoon, Daniel J. “Packing for a Healthy Vacation.” WebMD, 25 Jan. 2008, www.webmd.com/a-to-z-guides/features/packing-for-healthy-vacation. 

Cele mai citite articole

Ar trebui sa iti repari usa de interior sau sa o schimbi?

Previous article

Accesorii pentru balcon: Produse pentru terase

Next article

You may also like

More in Sanatate