Stiri

Cum sa pastrezi o baterie auto in stare buna cat mai mult timp

0

Pentru a evita vizita la un service scump sau situatia de a ramane cu masina brusc in drum din cauza bateriei, trebuie sa aveti grija de modul in care protejati bateria, astfel incat aceasta sa poata functiona la capacitate maxima cat mai mult timp. Pentru acest lucru va oferim cateva sfaturi si informatii referitoare la modul in care functioneaza si se intretine o baterie auto.

1. Daca ai grija si o intretii asa cum trebuie, o baterie de masina poate functiona bine pana la cinci ani. Daca locuiti insa intr-o zona cu o clima calda, bateria masinii tale poate muri insa in doar trei ani.

2. Una dintre principalele cauze ale stricarii premature a bateriei auto este supraincarcarea (cand aceasta “fierbe”), cand este descarcata foarte rapid (cand dai exagerat de mult la cheie) sau cand este supusa prea mult la vibratii.

3. Chiar si atunci cand masina este parcata, sistemele sale computerizate creeaza un consum electric mic, dar constant, din bateria masinii.

4. Inainte de a incerca sa schimbati bateria, consultati manualul de utilizare.

5. Este important sa alegeti o baterie de calitate. Pentru asta puteti consulta chiar si ofertele de baterii auto online.

6. Inainte de a monta alta baterie auto asigurati-va ca aceasta este incarcata complet, in caz contrar riscati supraincarcarea si / sau deteriorarea sistemului de incarcare. Acest sistem nu este proiectat pentru a reincarca o baterie moarta.

7. Ordinea in care deconectati cablurile bateriei „moarte” este foarte importanta. Intotdeauna deconectati prima data cablul negativ (marcat cu semnul „-”) de la borna negativa.

8. Bateriile auto contin solutie de electroliti, care este un acid extrem de coroziv. Pastrati bateria intr-o pozitie verticala pentru a impiedica scurgerea acestei solutii.

9. Dupa introducerea noii baterii in tava/suportul special de sub capota, fixati-o cu dispozitivul de prindere. Acest lucru ajuta la reducerea vibratiilor – unul dintre factorii cheie care contribuie la „moartea” prematura a bateriei auto.

10. Verificati mereu bornele bateriei de coroziune si, daca este necesar, curatati-le. Aplicati lubrifiant sau vaselina sub clemele care prind cablurile de borne pentru a preveni corodarea.

11. Inainte a cumpara o noua baterie, consultati manualul masinii dvs, unde, in mod normal este precizata marimea bateriei potrivite. In plus, ar trebui sa tineti cont de anumite detalii pentru ca unele baterii auto sunt specifice unor anumite conditii climatice si conditii de conducere. Zonele cu clima foarte calda, de exemplu, pot fi o problema pentru bateriile auto deoarece solutia de electrolit se va evapora mai repede.

Cele mai citite articole

Cum alegi cele mai bune hale industriale din Bucuresti?

Previous article

Beneficiile celei mai moderne si eficiente metode de inlocuire a dintilor – implantul dentar

Next article

You may also like

More in Stiri