Stiri

Cum sa gasesti un expert evaluator care sa raspunda eficient asteptarilor tale?

0

Esti pentru prima data in situatia de a avea nevoie de serviciile unui expert evaluator, pentru ca intentionezi sa faci o tranzactie imobiliara, fie urmeaza sa cumperi sau sa vinzi o proprietate imobiliara, ai nevoie de o evaluare credit ipotecar sau de orice alt tip etc. Si pentru ca nu ai mai trecut niciodata printr-o asemenea experienta, iti doresti sa nu faci vreun pas gresit, mai ales ca in joc sunt sume considerabile, pe care doresti sa le utilizezi intr-o maniera cat mai avantajoasa pentru tine.

Astfel, te afli pe un teren nou pentru tine si ai nevoie de cat mai multe informatii in acest sens pentru ca alegerea expertului evaluator sa fie una potrivita pentru tine.

O solutie buna este recomandarea facuta de prieteni care au colaborat cu un astfel de specialist si s-au declarat pe deplin multumiti de serviciile oferite de acesta, asa ca vei avea astfel ocazia sa mergi pe un drum „batatorit” deja, fara prea mult loc de surprize neplacute.

Daca in cercul tau de cunoscuti nu vei putea identifica o astfel de rezolvare, atunci trebuie sa te informezi cat mai bine si sa nu apelezi, fara o minima cercetare, la primul evaluator pe care il contactezi. Si ca in multe alte situatii, o prima impresie creata la intalnirea stabilita cu acesta poate fi destul de elocventa.

Discutiile cu acesta, modul cum iti va rasunde intrebarilor adresate, cu rabdare, cu detalii si lamuriri sau dimpotriva, pe fuga, plictisit si aproape deranjat de setea ta de informare, disponibilitatea lui etc, pot sa fie intr-o anumita masura decisive pentru initierea sau nu a colaborarii cu acesta.

De asemenea, apartenenta sa, ca membru, la ANEVAR (Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania), legitimatia si parafa detinute de acesta si vizate corespunzator pe anul in curs sunt alte conditii care trebuie indeplinite de cel caruia ii vei solicita acea evaluare imobiliara de care ai nevoie.

Punctualitatea, rigurozitatea, integritatea, independenta, sinceritatea sunt alte calitati de care trebuie sa dea dovada expertul imobiliar. De asemenea, pretul pe care il stabileste acesta pentru realizarea analizei si a raportului de evaluare, unul prea mic poate trezi suspiciuni, neseriozitate, perioada de timp pentru care se angajeaza sa isi definitiveze sarcinile pentru care este solicitat, una prea scurta putand starni din nou incertitudine si neprofesionalism, sunt alte criterii de care sa tii cont inainte de a bate palma cu un expert imobiliar.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Televizoare smart la reducere: preturi mai mici chiar si cu 60%

Previous article

Gadgeturi si accesorii pe care sa le iei cu tine la festivaluri

Next article

You may also like

More in Stiri