Sanatate

Cum să folosești eficient ulei de oregano și de ce?

0

Foarte mulți oameni au auzit deja de ulei de oregano, însă nu toți l-au încercat, pentru a vedea care sunt beneficiile de care se pot bucura astfel. Acest produs există deja pe piață de câțiva ani, însă a devenit popular abia după ce consumatorii au început să împărtășească din avantajele pe care le-au obținut pe termen scurt, dar și pe termen lung!

Un antibiotic natural

Despre uleiul de oregano se consideră astăzi că poate concura foarte ușor cu cele mai puternice antibiotic de pe piață, cu mențiunea că acest produs este mult mai sănătos, fiind realizat din ingrediente naturale, de calitate. Uleiul poate fi folosit pentru tratarea a multe probleme de sănătate, dar și pentru combaterea ciupercilor de la unghii ori a ciupercilor de la picioare.

Tratarea afecțiunilor digestive

Produsul este recomandat și pentru tratarea afecțiunilor digestive, precum și pentru stimularea digestiei și a sinuzitelor. Oamenii pot folosi uleiul și pentru problemele dermatologice cu care se confruntă, indiferent dacă este vorba despre acnee ori despre roseata de pe față.

Inhalațiile, ușor de realizat acasă

Cele mai citite articole

Una dintre cele mai populare metode, în care oamenii folosesc ulei de oregano este aceea a inhalațiilor. De exemplu, atunci când persoanele de orice vârstă răcesc sau pur și simplu au migrene ori dureri în gât pot folosi o cantitate potrivită de apă fierbinte, în care să pună doar câțiva stropi de ulei. Ulterior, oamenii trebuie să stea cu capul deasupra apei, iar pentru a obține rezultate cât mai eficiente, își pot pune și un prosop pe cap: astfel vor putea scăpa de problemele fizice foarte ușor!

Uz intern

Uleiul de oregano este recomandat și pentru uz intern. În acest caz, însă, oamenii trebuie să-și administreze o doză de minimum 5 picături de 3 ori pe zi, cu mențiunea că produsul trebuie diluat cu puțină apă, cu suc ori cu o linguriță de miere. De cele mai multe ori, pe sticluțele de ulei se regăsesc și recomandări în acest sens, pentru ca oamenilor să le fie mai ușor să le folosească.

Cât timp se recomandă a fi folosit uleiul de oregano?

Potrivit medicilor de specialitate, oamenii nu ar trebui să folosească ulei de oregano mai mult de 3 săptămâni, fără pauză. De ce? Având în vedere că produsul este foarte concentrat, utilizat în cantități prea mari, el poate ajunge la un moment dat să nu-și mai facă efectul. Este adevărat că acest produs ameliorează și durerile musculare, dar consumatorii nu ar trebui să exagereze în această privință, ci să rămână chibzuiți!

Un flacon de 30 de ml este suficient pentru o utilizare îndelungată. Având în vedere că doar câteva picături sunt destule la o singură utilizare, oamenii trebuie să aibă grijă la modul în care își dozează produsele, pentru a fi siguri că vor obține rezultatele mult dorite!

Cele mai citite articole

Purificare aer: cum poți îmbunătăți calitatea aerului în mod natural    

Previous article

Infografic – Importanța lămpilor UV în asigurarea sănătății

Next article

You may also like

More in Sanatate