Lifestyle

Cum să faci maioneza perfectă

0
Cum să faci maioneza perfectă

Una dintre cele mai mari îngrijorări ale gospodinelor atunci când fac maioneză de casă este să nu se taie. Acesta este și motivul pentru care multe dintre ele preferă să cumpere una gata făcută din magazine, deși gustul maionezei de casă este incomparabil mai bun. În cele ce urmează îți vom spune rețeta perfectă pentru maioneză, dar și câteva secrete care te ajută să eviți tăierea maionezei.

Maioneza de casă – rețeta de bază

Dacă vrei să prepari o maioneza reteta de casa, vei avea nevoie de gălbenuș, ulei, lămâie sau oțet și condimente (sare și piper). Mai poți adăuga muștar care îi oferă o aromă mai puternică și ajută la omogenizarea maionezei. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi:

  1. Gălbenușurile și muștarul se pun într-un bol, se adaugă condimentele și se amestecă ritmic cu un tel, folosind mișcări de rotație.
  2. Se adaugă treptat uleiul în fir subțire și se continuă amestecarea cu telul (sau cu o lingură de lemn) până se încorporează uleiul.
  3. La final se adaugă lămâia sau oțetul și se amestecă până la omogenizarea compoziției.

Maioneza poate fi bătută cu telul sau cu o lingură de lemn, însă poate fi folosit și un robot de bucatarie, dacă vrei să fii sigură că nu se taie. Avantajul unui robot de bucătărie este că amestecă maioneza constant, în același sens. Când folosești telul sau spatula, s-ar putea ca la un moment dat să îți obosească mâna sau să greșești sensul de rotire, acesta fiind și unul dintre cele mai frecvente motive pentru care se schimbă textura maionezei.

Maioneză de post – rețeta cu cartofi

Dacă ții post și îți este poftă de maioneză, fie optezi pentru una din comerț, fie o faci acasă, după următoarea rețetă: 2 cartofi, suc de lămâie, o lingură de muștar, ulei de măsline, sare. Cartofii se fiert, se lasă la răcit și apoi se pasează până obții un piure. Se adaugă muștarul și uleiul de măsline treptat până ajungi la o textură fină și maioneza e gata de servit. Aici nu trebuie să îți faci griji că se poate tăia maioneza pentru că nu ai cum să dai greș. Într-adevăr, gustul nu este identic cu cel al maionezei clasice, însă este suficient pentru a-ți satisface pofta în perioada postului.

Motive pentru care se taie maioneza

Există mai multe motive pentru care maioneza se poate tăia. Este de ajuns o mică greșeală pentru a ajunge la un rezultat dezamăgitor. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le poți face:

  • Nu ai adăugat uleiul în fir subțire, în timp ce ai continuat să amesteci – nu trebuie să te oprești atunci când adaugi uleiul, ci să continui să bați cu telul,
  • Ai adăugat prea mult ulei deodată – uleiul trebuie adăugat treptat, în cantități mici,
  • Nu ai respectat sensul de rotire – maioneza se bate într-o singură direcție, în general, în sensul acelor de ceasornic,
  • Nu ai amestecat suficient – pentru a obține o compoziție omogenă, trebuie să te înarmezi cu multă răbdare și să continui să amesteci maioneza până ce își dublează volumul și are o textură fină.

Data viitoare când vrei să faci maioneză de casă, ține minte sfaturile de mai sus și vei vedea că vei obține o maioneză fină și gustoasă.

 

Cum te pregătești pentru un trip cu mașina?

Previous article

Recenzii Double Case și informații despre curs

Next article

You may also like

More in Lifestyle