Sanatate

Cum să ai dinți perfecți fără bătăi de cap

0
Cum sa ai dinti perfecti fara batai de cap

Toată lumea își dorește o dantură frumoasă și albă că perla, dar majoritatea oamenilor presupun că trecerea timpului va duce acest vis din ce în ce mai departe de realitate. Este adevărat că dinții sunt predispuși la uzură, decolorare și repoziționare, dar de fapt există numeroase modalități prin care îi poți păstra într-o stare excelentă atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic.

Periaj corect și regulat, folosirea aței dentare și a apei de gură

Suntem obișnuiți să ne spălăm pe dinți imediat după micul dejun, de regulă, dar smalțul dentar poate fi delicat imediat după ce am mâncat. Cel mai recomandat este să ne spălam pe dinți imediat după ce ne-am trezit, nu doar pentru a ne proteja împotriva cariilor, dar și pentru a înlătura bacteriile acumulate în timpul nopții.

Trebuie să dedicăm periajului cel puțin două minute, de două ori pe zi. Pentru eficientă maximă, periajul se începe ușor din fața înspre spate, concentrându-se pe patru cadrane – stânga sus, dreapta sus, stânga jos și dreapta jos.

După periaj, ața dentară ajută la prevenirea acumulării plăcii în zonele greu accesibile și la îndepărtarea alimentelor blocate, prevenind apariția cariilor, așa că este un pas foarte important care nu trebuie omis.

De asemenea, pentru extra protecție contra bacteriilor și a tartrului, apă de gură permite o curățare intensă a întregii guri, chiar și în spațiile greu accesibile cu periuță sau cu ață dentară. De asemenea, apă de gură este foarte utilă în cazul persoanelor cu proteza scheletata, care necesită o igienizare riguroasă, nu doar acasă, dar și după mesele din oraș.

Încearcă să eviți prea multe alimente zaharoase sau acide

Fructele și dulciurile conțîn niveluri ridicate de zahăr care pot eroda grav smalțul dinților și pot provoca boli ale gingiilor. De asemenea, după ce mănânci, gură ta reține acidul din alimente, așa că gustările regulate pot mari durata de timp în care lichidele erozive rămân în jurul dinților.

Mergi regulat la dentist

Mulți oameni sunt ușor reticenți în ceea ce privește vizitarea dentistului de teamă costurilor, dar, în realitate, această abordare poate doar să cauzeze costuri și mai mari prin agravarea posibilelor problemelor existente. O mică plombă acum poate preveni necesitatea unei extracții mai târziu și, cu anestezic local, vizitele la dentist au devenit experiențe mult mai tolerabile.

Ia în considerare stomatologia cosmetică

Există multe probleme dentare pe care doar îngrijirea la domiciliu nu le poate rezolva, dar există numeroase soluții recomandate de stomatologii specialiști care te pot ajuta, deși procedurile cosmetice pot să dureze mai mult timp și să fie ușor mai costisitoare.

Dacă dinții tăi sunt inegali sau strâmbi, ia în calcul un tratament ortodontic cu aparat dentar tradițional sau cu gutiere. Aparatul dentar va ajuta la îndreptarea dinților și la corectarea muscaturii, dacă este cazul. Acest lucru nu numai că îți va da mai multă încredere, dar poate ajuta și la îmbunătățirea modului în care mănânci și vorbești.

În cazul în care dinții tăi sunt decolorati, este posibil să poți remedia problema printr-o simplă procedură de albire – deși unele pete sunt „intrinseci”, ceea ce înseamnă că afectează întreaga structură a dintelui. În aceste cazuri se va recomandă folosirea unor fatete dentare pret. Fațetele dentare sunt restaurări protetice foarte subțiri și durabile, realizate din materiale care imită perfect smalțul dinților și sunt minim invazive, necesitând șlefuirea superficială a dintelui. Acestea pot fi aplicate pentru a repara spațiile dintre dinți sau pentru a crea un zâmbet mai simetric.

Pentru cazurile cu dinți foarte ciobiți, sparți sau dinți lipsa, problemele se vor remedia cu ajutorul unor punți, coroane sau implanturi, în funcție de necesitatea fiecărui pacient.

 

Limbajul nonverbal iti influenteaza imaginea la job mai mult decat pregatirea profesionala-Identifica si controleaza inamicii care iti tradeaza emotiile

Previous article

Reprezintă economia la comandă o modalitate de revoluționare a pieței muncii?

Next article

You may also like

More in Sanatate