Stiri

Cum să afli cine te sună cu număr necunoscut

0

În era tehnologiei și a comunicării rapide, apelurile telefonice au devenit o parte esențială a vieții noastre de zi cu zi. Cu toate acestea, se întâmplă adesea să primim apeluri de la numere necunoscute sau private, ceea ce poate genera anxietate și incertitudine. În noul nostru articol, ne propunem să vă ghidăm prin diferitele metode și resurse disponibile pentru a descoperi cine vă sună cu un număr necunoscut.

Identificarea numerelor necunoscute

Identificarea numerelor necunoscute

Sursa foto

Există mai multe modalități prin care poți să afli cine te sună cu numere necunoscute. Iată câteva dintre ele:

 1. Caută numărul online: Încearcă să introduci numărul necunoscut în motorul de căutare online. În unele cazuri, acest lucru poate furniza informații despre companii sau indivizi care folosesc acel număr.
 2. Utilizează aplicații de identificare a apelurilor: Există aplicații pentru telefoane mobile, precum „Truecaller”, „Caller ID” sau „Hiya”, care pot identifica apelurile cu numere necunoscute și îți pot arăta numele sau informațiile asociate cu acel număr.
 3. Întreabă pe rețelele sociale: Dacă primești apeluri frecvent de la același număr necunoscut, poți să întrebi pe rețelele sociale dacă cineva recunoaște acel număr sau dacă a avut experiențe similare.
 4. Contactează operatorul de telefonie: Unele companii de telefonie pot furniza informații despre numerele de telefon, deși aceasta poate fi o opțiune limitată sau disponibilă doar în anumite circumstanțe.
 5. Ignorează apelurile necunoscute: Dacă primirea apelurilor cu numere necunoscute devine o problemă și nu poți afla cine te sună, o opțiune este să ignori aceste apeluri. Dacă este ceva important, persoana respectivă va lăsa, probabil, un mesaj sau va căuta o altă modalitate de a te contacta.
 6. Atenție la mesaje vocale: Dacă persoana care te sună nu lasă un mesaj vocal și consideri că ar putea fi important, poți să încerci să apelezi înapoi pentru a afla mai multe. Asigură-te că suni dintr-un alt număr sau folosești opțiunea de blocare a identificării numărului tău.
 7. Verifică lista de contacte: Dacă ai primit un apel de la un număr necunoscut și ai o listă de contacte pe care o folosești, s-ar putea să fie cineva pe care îl recunoști, dar numărul său nu este salvat încă.

Reține că, în timp ce aceste metode pot fi utile, uneori numerele pot proveni din apeluri automate sau spam. În astfel de cazuri, cel mai bine este să eviți să răspunzi sau să urmezi indicațiile aplicațiilor sau dispozitivelor tale pentru a bloca astfel de apeluri.

Aplicații de identificare ale apelurilor

Aplicații de identificare ale apelurilor

Sursa foto

Există o serie de aplicații de identificare a apelurilor necunoscute disponibile pentru telefoanele mobile, care pot ajuta să afli cine te sună înainte de a răspunde. Iată câteva dintre cele mai populare aplicații în acest domeniu:

 • Truecaller: Una dintre cele mai cunoscute aplicații de identificare a apelurilor, Truecaller, îți permite să vezi numele și informațiile despre apelant, chiar dacă numărul nu este în lista ta de contacte. Această aplicație colectează informații dintr-o bază de date vastă și din contribuțiile utilizatorilor săi.
 • Hiya: Hiya este o altă aplicație populară care îți arată numele și informațiile apelantului în timpul unui apel. De asemenea, această aplicație poate bloca apelurile de spam și poate identifica apelurile potențial nedorite.
 • Caller ID & Call Blocker Free: Această aplicație este utilă pentru identificarea apelurilor necunoscute și poate bloca apelurile de spam sau nedorite. Îți oferă informații detaliate despre apelant și îți permite să gestionezi apelurile într-un mod mai eficient.
 • Whoscall: Whoscall este o aplicație de identificare a apelurilor cu o bază de date extinsă de numere de telefon. Poate identifica numerele necunoscute și poate oferi informații despre persoana sau compania care te sună.
 • CallApp: CallApp oferă identificarea numelor apelanților în timp real și afișează informații detaliate despre aceștia. De asemenea, poate bloca apelurile nedorite și poate crea o listă de apelanți blocați.
 • Sync.ME: Această aplicație nu numai că îți arată numele apelantului, dar poate sincroniza și actualiza automat fotografiile de profil ale contactelor tale cu cele de pe rețelele sociale.
 • Mr. Number: Această aplicație îți oferă opțiuni de blocare a apelurilor nedorite, dar și identificarea numelor apelanților în timp real. Poate fi utilă pentru a evita apelurile de spam.

Truecaller

Truecaller este una dintre cele mai populare și răspândite aplicații de identificare a apelurilor și a numelor apelanților necunoscuți. Această aplicație a devenit renumită pentru capacitatea sa de a furniza informații detaliate despre apelanți chiar și atunci când numărul de telefon nu este în lista ta de contacte. Iată o privire asupra istoriei, funcțiilor și liderilor din spatele Truecaller:

Istoric:

Cele mai citite articole

Truecaller a fost fondată în 2009 de către Alan Mamedi și Nami Zarringhalam, doi antreprenori suedezi de origine suedeză și iraniană. Inițial, aplicația a fost dezvoltată pentru a ajuta oamenii să identifice apelanții necunoscuți și să evite apelurile de spam și nedorite. În timp, aplicația a crescut în popularitate și a evoluat într-o platformă complexă pentru gestionarea apelurilor și mesajelor.

Funcționalități:

Truecaller funcționează prin colectarea și centralizarea informațiilor dintr-o bază de date vastă care conține numere de telefon și nume de utilizatori din întreaga lume. Aceste informații sunt adunate din contribuțiile utilizatorilor înșiși, precum și din diverse surse publice și parteneriate cu alte servicii.

 Prin această bază de date, Truecaller poate identifica apelanții necunoscuți și poate afișa numele și informațiile asociate cu acei apelanți.

Principalele funcționalități ale Truecaller includ:

 • Identificarea apelanților: Aplicația poate afișa numele și imaginea de profil a apelanților chiar și dacă numărul lor nu este în agenda ta.
 • Blocarea apelurilor nedorite: Truecaller poate bloca apelurile de spam, telemarketing și apelurile de la numerele pe care le-ai marcat anterior ca fiind nedorite.
 • Identificarea spam-ului: Utilizând baza de date a aplicației, Truecaller poate marca și identifica apelurile cunoscute de spam.
 • Protejarea confidențialității: Utilizatorii pot alege să-și ascundă numărul de telefon de la ceilalți utilizatori Truecaller.

Echipa și Conducerea:

 Alan Mamedi și Nami Zarringhalam, cei doi cofondatori, au condus dezvoltarea și creșterea Truecaller în stadiile incipiente. Aplicația a atras investiții semnificative și a devenit unul dintre cei mai mari jucători în domeniul identificării apelurilor. Din cauza cunoștințelor lor anterioare în industria telecomunicațiilor, aceștia au putut crea o platformă eficientă și relevantă.

Cu timpul, Truecaller a format o echipă globală de dezvoltatori, ingineri, experți în marketing și alți profesioniști din diferite domenii, care au contribuit la extinderea și îmbunătățirea aplicației.

În concluzie, Truecaller reprezintă un exemplu strălucit de evoluție tehnologică care a adus claritate și control în lumea apelurilor telefonice necunoscute.

Cele mai citite articole

Top aplicații GPS care funcționează fără conexiune la internet

Previous article

Codul CVV al cardului: ce este și cum asigură securitatea tranzacțiilor tale

Next article

You may also like

More in Stiri