Diverse

Cum amenajezi o bucătărie în aer liber?

0

Gătitul este un proces care ar trebui să fie foarte plăcut. Dar aici depinde mult și de condițiile concrete în care gătești. Spațiul ar trebui să inspire bucătarul de ocazie ca să creeze mâncăruri gustoase și sănătoase, îmbibate și cu o energia cât mai bună. Vara, în atmosfera înăbușitoare a spațiului de bucătărie închis, cu greu vei putea să ai parte de un proces de gătit plăcut. Este nevoie de o bună aerisire, de hotă performantă, de o baterie lavoar bună, de un aragaz sau o plită de calitate, de loc să te miști în bucătărie, de un decor care să fie mai mult decât atrăgător.

Bucătăria de vară, o soluție de a găti cu spor pe caniculă

Dacă ai o căsuță la țară și două mâini pricepute, poți rezolva cu brio această problemă. După ce ai construit o bucătărie de vară în țară, nu numai că poți să-ți salvezi camera principală unde gătești de excesul de vapori și căldură provenit de la aragaz, dar vei avea și șansa (de care mulți nu beneficiază) de a găti în aer curat, într-un mediu plăcut, înconjurat de plante verzi și chiar o pală de vânt ușor.

În plus, o bucătărie deschisă de vară (amenajată ca pe terasă) poate fi echipată cu un grătar sau un cuptor de piatră sau de argilă și se pot organiza în curte picnicuri confortabile înconjurat de oameni pe care îi iubești.

Bucătăria de vară

Atunci când planifici construirea unei bucătării de vară pentru o reședință rurală, în primul rând, merită să afli răspunsurile la o serie de întrebări importante care îți vor determina acțiunile ulterioare:

 • Vei folosi bucătăria exterioară locuinței numai în sezonul cald sau pe tot parcursul anului?
 • Vrei să gătești în ea des și mult sau mai degrabă va deveni un loc pentru întâlniri periodice cu prietenii și familia?
 • Spațiul ocupat de bucătăria de vară va deveni exclusiv un loc de muncă zilnică prestată pentru pregătirea mâncării sau va fi organizat mai degrabă sub forma unei bucătării-sufragerie (open space exterior) concepută pentru un anumit număr de persoane?
 • Bucătăria va fi implementată ca o extensie la zona principală a casei de vacanță sau va fi o construcție exterioară separată?
 • Cum va fi poziționată structura bucătăriei exterioare în raport cu soarele, vântul, spațiile verzi, comunicațiile și stradă?
 • Cum vor fi organizate: alimentarea cu apă, canalizarea, alimentarea cu energie electrică în proiectul tău?
 • Ce model dintre acele baterii bucătării existente în comerț ar trebui ca să alegi pentru proiectul tău?

Materialele pe care le vei alege pentru bucătăria de vară, designul acesteia și timpul petrecut pentru punerea în aplicare a ideilor constructive vor depinde în mare măsură de răspunsurile particulare la aceste întrebări.

Când vei găti în aer liber, nu vei suferi de înfundarea hotei, de fumul și mirosurile tipice unei bucătării închise.

Cu toate acestea, ar trebui să fii atent și la o serie de dezavantaje semnificative:

 • în bucătăria deschisă de vară poți găti doar în timp ce este cald afară;
 • nu puteți lăsa mâncare într-o bucătărie exterioară deschisă;
 • mobilierul de bucătărie pe perioada rece trebuie depozitat în casă sau garaj, astfel încât să nu se deterioreze din cauza umezelii;
 • spațiile exterioare sunt slab protejate de curenții de aer, ploaie și insecte.

De ce se bucură bărbații atât de mult de sodomie?

Previous article

Optimizarea SEO aduce orice site în top 10 rezultate Google în câteva săptămâni!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Diverse