IT

Cum alegem cel mai bun mouse pentru laptop sau PC?

0

Unul dintre cele mai folosite accesorii PC este mouse-ul. Indiferent daca folosim un laptop sau un sistem PC desktop, mouse-ul poate sa fie acel accesoriu pe care trebuie sa il schimbam frecvent prin faptul ca il folosim zi de zi. Chiar daca folosesti un laptop si apelezi de cele mai multe ori la touchpad, cu siguranta ca exista anumite activitati si operatiuni pentru care mouse-ul este mai util. Tocmai de aceea, oricine foloseste un laptop sau un PC trebuie sa aiba un mouse. 

Oferta de astfel de accesorii IT este foarte numeroasa si foarte variata, de la mouse-uri cu fir la vaianta de mouse fara fir sau mouse bluetooth, de la mouse-uri cat mai simple la varianta de mouse exclusivist. Sa aflam cum putem face cea mai buna alegere cand avem nevoie de un mouse.

Modul de utilizare

Un prim aspect de avut in vedere este cel referitor la scopul pentru care urmeaza sa folosim mouse-ul. Chiar daca cei mai multi considera ca orice mouse poate fi folosit pentru orice domeniu de activitate, trebuie spus ca nu este acelasi lucru sa folosesti un mouse pentru gaming, pentru birou sau un mouse avand design exclusivist.

Daca un mouse de tip office poate fi folosit atat pentru job, cat si pentru activitatile de zi cu zi, un mouse office nu poate fi alegerea ideala pentru pasionatii de jocuri PC. Un mouse pentru gaming are un DPI mai mare si functionalitate sporita pentru o experienta cat mai reala pentru utilizatorii care joaca diferite jocuri foarte complexe.

Dupa tipul de conectivitate

Un al doilea criteriu de luat in calcul atunci cand urmeaza sa cumparam un mouse este tipul de conectivitate. Aici discutam despre modul in care un mouse este conectat la laptop sau la PC. Varianta clasica este cea cu fir. Desi aceasta varianta este considerata de multe ori depasita, trebuie spus ca aceasta ofera avantajul de a putea fi folosita fara baterie. 

Pe de alta parte, varianta de mouse fara fir sau wireless este mult mai apreciata. Acest lucru in contextul in care firele nu se mai incalcesc, iar schimbarea bateriei nu este deloc complicata sau costisitoare. Tocmai de aceea un mouse bluetooth poate fi mult mai confortabil de utilizat, mai ales daca esti unul dintre utilizatorii care prefera mouse-ul in defavoarea touchpad-ului.

Senzorul mouse-ului

Un alt detaliu important este senzorul acestui accesoriu. Exista varianta unui senzor optic, aceste mouse-uri fiind cele mai utilizate. Sunt usor de utilizat si nu au nevoie de un mousepad pentru a fi folosite. A doua varianta este cea a mouse-ului cu senzor laser, aceste mouse-uri fiind mult mai performante si putand fi folosite pe aproape orice suprafata. Consumul de energie este mai redus, insa trebuie spus ca si preturile sunt mai ridicate, dar in acelasi timp vorbim despre o fiabilitate mai mare.

Brand-ul mouse-ului

Nu in ultimul rand putem avea in vedere brand-ul mouse-ului. Indiferent daca alegem un mouse cu fir sau un mouse bluetooth, este indicat sa alegem un brand care ne ofera garantia calitatii si a fiabilitatii. Cu alte cuvinte sa alegem cel mai bun raport calitate-pret.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Huawei Watch GT2 Pro – un smartwatch care te va surprinde

Previous article

Router-ul WS5200 de la Huawei – cea mai buna alegere pentru viteza rapida la internet

Next article

You may also like

More in IT