Stiri

Cele mai bune sfaturi de siguranta pentru vanatoare

0

Pentru a merge la vanatoare nu este suficienta vizita intr-un magazin de arme si selectarea celei mai bune pusti. Este esential sa fie citite si luate la cunostinta cu responsabilitate, sfaturile de siguranta pentru vanatoare, astfel incat, la finalul zilei, toti participantii sa fie fericiti. 

 

Vanatoarea este o activitate populara in aer liber. Fie ca este vorba de sport sau de hrana, vanatoarea necesita concentrare, abilitate si rabdare. De asemenea, trebuie ca vanatorul sa fie atent – vanatoarea poate fi foarte periculoasa. In fiecare an, sute de vanatori sufera accidente grave. Uneori este vorba despre accidente cauzate de arme, iar alteori este vorba despre alte tipuri de accidente. Terenul instabil sau animalele periculoase sunt pericole care ii pun si pe vanatori in pericol. De aceea, profesionistii recomanda cursurile de vanatoare.

Atentie la folosirea spatiilor din copaci

Un suport in copac este un instrument util de vanatoare. Permite vanatorilor sa obtina o vedere mai buna a terenului inconjurator si sa evite lasarea unui miros puternic pe sol pe care prada l-ar putea detecta. Dar aceste suporturi pot fi, de asemenea, foarte periculoase. Ele ofera o suprafata foarte mica pe care vanatorul ingenuncheaza sau sta in picioare. Urcarea si coborarea in siguranta a unui astfel de suport poate fi o provocare. In acest sens, se recomanda utilizarea hamurilor speciale.

Nu se recomanda vanatoarea de unul singur

Ori de cate ori este posibil, vanatorul ar trebui sa plece la vanatoare insotit, astfel incat, in cazul in care un membru al grupului se accidenteaza, sa existe cineva care sa ii sara in ajutor. Fara partener, vanatorul accidentat ramane singur. Chiar si un accident banal asa cum este o glezna luxata se poate transforma intr-o situatie periculoasa. Celor care prefera sa vaneze singuri li se recomanda sa anunte persoanele apropiate cu privire la locul in care urmeaza sa vaneze. Ulterior, atunci cand vanatoarea s-a terminat, aceasta persoana trebuie instiintata ca vanatorul s-a intors in siguranta acasa.

Utilizarea echipamentului de identificare

Vestele, jachetele si palariile portocalii pot ajuta alti vanatori sa vada ca mai exista cineva pe teren, astfel incat sa se evite accidentele.

Pe un teren de vanatoare pot fi simultan mai multe persoane, motiv pentru care va fi necesar ca oamenii sa fie vizibili. In acest sens se recomanda utilizarea hainelor speciale, portocalii. Pentru cei care vaneaza noaptea se recomanda utilizarea unei lanterne pentru a asigura vizibilitatea si posibilitatea de a fi identificati drept oameni si nu prada. Altfel, riscul de a fi tintit si chiar impuscat este foarte mare.

Asigurarea inainte de a trage

Atunci cand prada pare ca a aparut in cele din urma, dupa o lunga asteptare, entuziasmul poate face vanatorii, mai ales pe cei incepatori, sa traga imediat. Aceasta nu este o practica recomandata. Specialistii subliniaza importanta asigurarii. Vanatorul ar trebui sa se uite cu atentie si sa se asigure ca in tinta nu se afla un om.

 

In plus rand, aceasta nu este modalitatea corecta de a asigura o ucidere eficienta si umana. De fiecare data cand tragi, vrei sa obtii cel mai bun rezultat posibil. Astfel, este important sa fie analizata si ajustata pozitia, pentru ca munitia sa ajunga acolo unde trebuie. Un cartus care nimereste gresit tinta, poate determina distrugerea prazii, atunci cand aceasta este folosita ca trofeu si in cele mai multe cazuri va determina suferinta prazii. Un vanator responsabil nu trage niciodata pana cand nu este sigur ca actiunea sa va genera efectul dorit.

Cursuri SEO Acreditate

Previous article

Ramai in forma cu ajutorul unui caine!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stiri