Cu totii auzim astazi despre pericolul aditivilor alimentari, numiti E-uri. Totusi nevoia unor astfel de aditivi s-a simtit din cele mai vechi timpuri. Diferenta este ca de-a lungul timpului ei au devenit mai nocivi.
In timpuri preistorice, oamenii din pestera afumau carnea pentru a-i da gust. In regiunile cu iesire la mare, omul preistoric inmuia alimente, inclusiv carnea de pasare, in apa de mare pentru a-i da o aroma mai buna si pentru a o conserva. Comertul cu mirodenii intre Asia, Orientul Mijlociu si Europa a inflorit, deoarece oamenii cautau noi mirodenii pentru a prepara alimentele.
Se stie ca exploratorii cautau sare si mirodenii in regiunile in care ajungeau, iar romanii bogati erau chiar rapiti, iar rapitorii cereau o rascumparare in sare si condimente. De asemenea, stramosii nostri au descoperit ca zaharul in cantitati mari ajuta la conservarea fructelor.
In zilele noastre, aproape fara exceptie, …
Citeste mai mult pe Charmy.ro