Tech

Ce trebuie sa ai in vedere la achizitionarea unor microfoane spion?

0

Datorita acestei ere tehnologice, care este intr-o continua dezvoltare, este favorizata aparitia multor dispozitive si gadgeturi menite sa faca viata mai usoara. Ei bine, tot in acest scop au aparut si au inceput sa fie comercializate intr-un numar destul de mare si aceste microfoane spion, dispozitive de mici dimensiuni, care pot fi camuflate cu usurinta in orice loc.

Nu sunt putine cazurile in care oamenii se simt tradati sau suspecteaza ca ceva nu este in regula, asa ca aleg sa recurga la aceasta metoda, de a planta microfoane spion in zone la care persoanele ascultate nu s-ar astepta niciodata si de a vedea care este comportamentul lor sincer. Prin aceasta procedura, multe persoane au aflat adevaruri la care altfel nu ar fi avut acces niciodata.

Cum se pot camufla aceste microfoane spion?

Principiul de camuflare a microfoanelor spion este unul simplu, este nevoie doar de putina imaginatie si atentie. Acestea trebuie sa fie plantate in locuri cat mai greu accesibile pentru celelalte persoane si, mai ales, in locuri din care nu vor fi gasite niciodata. De exemplu, in cadrul unui apartament, un astfel de dispozitiv poata sa fie ascuns cu succes in spatele bibliotecii, in suportul de la perdea, sub masa, in ceasuri, in pixuri etc. 

Cate tipuri de microfoane spion si care este mai avantajos?

Microfoanele spion pot fi gasite pe piata sub doua forme, in functie de felul in care opereaza:

  • microfoane spion cu frecventa radio – acest tip de microfon spion este folosit cel mai mult si este alcatuit din doua parti componente importante: emitator si receptor. Insa, din cauza faptului ca are acest principiu de functionare, dispozitivul are o arie de ascultare si inregistrare limitata, aceasta fiind in cele mai multe cazuri de 1500 m.
  • microfoane spion de tip GSM – acest tip de microfon nu are o limita a ariei de ascultare si inregistrare, fiind alcatuit dintr-o carcasa si cu cip telefonic. Aceasta varianta, desi nu este la fel de populara, este mult mai utila, datorita faptului ca nu exista o anumita limita de ascultare. De asemenea, multe sunt prevazute si cu functia de conectivitate prin Bluetooth. Acest lucru simplifica lucrurile, pentru ca ceea ce se inregistreaza poate fi ascultat cu usurinta prin intermediul smartphone-ului.

Cele mai citite articole

Pe langa aceste aspecte, mai sunt importante de mentionat si caracteristicile pe care le are (sau ar trebui sa le aiba) un microfon spion.

Caracteristicile microfonului spion

Microfonul spion este utilizat, in principiu, pentru a spiona ceea ce spun anumite persoane. Desi nu este un lucru tocmai etic, este important ca adevarul sa se afle indiferent de circumstante. Aceste dispozitive sunt prevazut cu o multime de caracteristici, cea mai importanta fiind de a inregistra conversatii fara ca persoanele ascultate sa stie de acest lucru.

Celelalte caracteristici care merita aminitite sunt:

  • model de dimensiuni mici, care sa fie usor de camuflat;
  • culoare neutra, pentru a nu iesi in evidenta;
  • capacitatea de a inregistra si stoca informatii perioade lungi de timp; 
  • capacitatea de a oferi o claritate a sunetului mai speciala.

Prin urmare, folosirea unui microfon spion, in zilele noastre, nu este o sarcina dificila, ci, din contra, acesta a fost realizat intr-o maniera care sa fie cat mai la indemana tuturor oamenilor, fiind si usor de achizitionat.

 

Cele mai citite articole

Magazin online victoriakids.ro pentru fetiţa ta modernă

Previous article

Cum pot fi diversificate sursele de venit cu succes

Next article

You may also like

More in Tech