Sanatate

Ce presupune procedura de abdominoplastie si cand este utila

0

Abdominoplastia este o procedura chirurgicala care poate ajuta pacientii sa obtina un abdomen mai plat. Aceasta implica inlaturarea excesului de piele si a grasimii din zona abdominala, ajutand la corectarea problemelor estetice aparute dupa pierderea rapida a kilogramelor sau dupa sarcina. Este vorba despre o interventie complexa, care nu are rolul de a ajuta la slabit, ci de a recontura silueta dupa ce pacientul a atins deja o greutate constanta.

Cand se poate realiza abdominoplastia

Abdominoplastia poate fi o optiune potrivita pentru persoanele care se confrunta cu piele lasata, in exces, la nivelul abdomenului si care nu au obtinut rezultatele dorite prin dieta si exercitii fizice. Daca pierderea in greutate a dus la o scadere semnificativa a elasticitatii pielii si nu poate fi tonifiata prin alte metode non-chirurgicale, procedura poate fi o solutie optima pentru a imbunatati aspectul abdomenului.

In cazul in care te confrunti cu una din aceste probleme, ai putea lua in considerare o astfel de interventie. Daca vrei sa stii mai multe despre operatie de abdominoplastie,  ia legatura cu un chirurg plastician calificat, iar acesta iti va oferi informatii detaliate despre procedura chirurgicala si te va ajuta sa decizi care este cea mai buna solutie. In plus, iti va explica in detaliu toate potentialele riscuri implicate.

Beneficiile procedurii de abdominoplastie

Abdominoplastia ofera numeroase beneficii din punct de vedere estetic. Principalul sau avantaj este reducerea considerabila a excesului de piele si a faldurilor formate in zona abdominala. Aceasta procedura este eficienta in remedierea elasticitatii disparute si a laxitatii tesutului cutanat, cauzata de pierderea rapida in greutate sau de sarcina. 

De multe ori, aceste probleme pot fi greu de corectat prin exercitiile fizice obisnuite, insa abdominoplastia poate oferi o solutie. Astfel, ea poate contribui la cresterea nivelului de incredere in sine si la imbunatatirea starii mentale a pacientului, acesta simtindu-se mult mai confortabil in propria piele.

Riscuri si complicatii posibile

Riscurile si complicatiile procedurii de abdominoplastie pot fi impartite in doua categorii: cele care sunt comune tuturor interventiilor chirurgicale si cele specifice procedurii. Toate vor fi discutate in detaliu impreuna cu medicul inainte de procedura.

De asemenea, este obligatoriu ca pacientul sa urmeze o serie de investigatii si analize de sange, pentru a identifica eventuale contraindicatii si, astfel, riscurile sa poata fi reduse. Rareori, pot aparea probleme precum infectii sau hematoame (acumularea de sange in zona abdominala, care ar putea necesita o reinterventie).

Cele mai citite articole

Complicatiile specifice abdominoplastiei includ acumularea de limfa in zona inciziei, dar si riscuri mai serioase, precum tromboza venoasa a membrelor inferioare. Aceasta este asociata atat cu vindecarea defectuoasa a abdomenului si aparitia unor asimetrii, cat si alte probleme mai grave, ce pot afecta intregul organism.

Este important de mentionat faptul ca riscurile sunt destul de mici, iar operatia are o rata mare de succes. Insa, medicul este obligat sa informeze pacientul despre toate aceste potentiale probleme si sa recomande investigatii complexe inainte de a demara orice fel de operatie.

Abdominoplastia este o interventie estetica de resculptare a abdomenului, rezolvand probleme precum prezenta pielii in exces si crearea unui aspect neplacut al siluetei. Este important de mentionat faptul ca procedura nu este una de slabire, ci se recomanda dupa ce pacientul a atins deja o greutate normala. Discuta cu un chirurg estetician si vezi daca poti urma si tu procedura.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

Cele mai citite articole

Cât costă o vacanță în Malta și de ce merită să mergi

Previous article

Care sunt avantajele unei rinoplastii?

Next article

You may also like

More in Sanatate