Diverse

Ce greșeli să nu faci atunci când cumperi o măsuță de cafea?

0

Alegerea unei măsuțe de cafea pentru camera de zi pare o sarcină destul de ușoară când te gândești pentru prima dată la asta.

Alegerea unei măsuțe de cafea pentru camera de zi pare o sarcină destul de ușoară când te gândești pentru prima dată la asta. Intri într-un magazin care îți place, îți alegi piesa preferată și mergi acasă cu ea (sau o primești), dar după o reflecție ulterioară, există mult mai multe decizii în alegerea măsuței de cafea potrivite decât se vede.

În primul rând, trebuie să aibă dimensiunea potrivită, atât pe înălțime, cât și în ceea ce privește lungimea și lățimea. Trebuie să fie la scara și proporția potrivite cu spațiul și trebuie să funcționeze cu tot mobilierul existent. Poți găsi o varietate de modele de fotolii ieftine care să se potrivească cu măsuța ta. Materialul trebuie să se potrivească cu stilul tău de viață și cu camera. Trebuie chiar să se potrivească nevoilor familiei tale, indiferent dacă aceasta înseamnă că trebuie să fie prietenoasă cu copiii sau să aibă suficient spațiu de stocare pentru telecomenzi și alte articole diverse.

Abia după ce ai răspuns la toate aceste întrebări poți începe cu adevărat să cauți masuta cafea perfectă pentru tine și spațiul tău. Deci, cum alegi o măsuță de cafea? Am schițat cinci reguli de urmat înainte de a te achiziționa o măsuță de cafea pe care o vei iubi.

Fii atent la înălțime

Sursa foto: vidaxl.ro

Nu există nimic mai incomod decât o măsuță de cafea prea înaltă sau prea joasă. Pentru a te asigura că te simți confortabil în spațiul tău de locuit, optează pentru o măsuță de cafea care are aproximativ aceeași înălțime cu pernele de pe canapeaua ta. Dacă are mai mult, riști ca spațiul să arate cam înghesuit.

Acordă atenție proporțiilor

Similar cu găsirea unei măsuțe de cafea care are înălțimea potrivită, ar trebui să cauți una care are lungimea potrivită în raport cu lățimea canapelei tale. Mai exact, măsuța de cafea ar trebui să aibă aproximativ două treimi din lungimea canapelei. Deci, pentru o canapea de trei locurii, ar trebui să cauți o măsuță de cafea care are peste 1 metru lungime.

Forma

După ce ți-ai dat seama de înălțimea și lungimea pe care le cauți, este timpul să alegi forma ideală a măsuței tale de cafea. Adesea, alegerea între o măsuță de cafea pătrată, dreptunghiulară, rotundă sau ovală se reduce la lungimea și spațiul liber necesar din jurul acesteia. În mod tradițional, măsuța ta de cafea ar trebui să fie la 30 până la 40 cm distanță de canapeaua ta – mai mult sau mai puțin decât asta se va simți inconfortabil de aproape sau departe. Între măsuța de cafea și suportul TV sau șemineu, ar trebui să calculezi de la cel puțin 60 de cm până la 75 de cm pentru a lăsa suficient spațiu pentru a circula. Pentru a găsi lățimea ideală a mesei de cafea, măsoară lungimea dintre canapea și suportul TV și scade 1 m.

Cele mai citite articole

Sursa foto: vidaxl.ro

Găsește echilibrul perfect

O altă regulă de urmat atunci când alegi o măsuță de cafea este „greutatea acesteia”. Cu alte cuvinte, ar trebui să completeze celelalte articole de mobilier din cameră pentru a face spațiul să se simtă proporțional și echilibrat. Ce înseamnă toate acestea? Dacă canapeaua ta are picioare înalte și subțiri, ia în considerare o masă care este solidă până la pământ sau are picioare mai scurte și mai groase. Pe de altă parte, dacă canapeaua ta nu are picioare vizibile, alege o măsuță de cafea care are picioare mai înalte și mai slabe.

Ia în considerare propriile nevoi

Desigur, atunci când alegi măsuța de cafea potrivită pentru tine sau familia ta, ar trebui să iei în considerare stilul tău de viață. Ai nevoie de o masă cu mult spațiu de depozitare? Ia în considerare acest lucru. Ești o persoană care se joacă board games în mod constant în sufragerie? Asigură-te că este un articol confortabil dacă ai tendința de a pune picioarele pe măsuța de cafea când te uiți la televizor.

În ceea ce privește măsuțele de cafea care sunt prietenoase cu copiii, optează pentru o piesă care nu are margini ascuțite și nu este din sticlă. Există suficiente povești de groază despre copii care sparg blaturi de sticlă pentru a ști că NU este o idee bună.

Sursa foto: vidaxl.ro

Alege materialele cu grijă

În cele din urmă, înainte de a cumpăra măsuța ta de cafea perfectă, alege câteva materiale care s-ar potrivi bine cu stilul tău de viață și spațiul tău. Nu utiliza doar lemnul – există atât de multe opțiuni. Acum că sticla iese din discuție pentru familiile cu copii mici, gândește-te la alte opțiuni care ar putea funcționa bine pentru stilul tău de viață. Dacă ai un spațiu mic, o măsuță de cafea ar putea fi o opțiune bună pentru a nu aglomera vizual camera. Dacă ai podele din lemn de esență tare, încearcă să stai departe de lemn – și alege ceva complementar, cum ar fi marmura sau travertinul. Gândește-te dacă preferi să poți muta piesa cu ușurință sau dacă preferi să o fixezi permanent în spațiu.

Cele mai citite articole

De ce este avionul cel mai sigur transport din lume?

Previous article

Limbajul nonverbal iti influenteaza imaginea la job mai mult decat pregatirea profesionala-Identifica si controleaza inamicii care iti tradeaza emotiile

Next article

You may also like

More in Diverse