Diverse

Ce este un redresor auto?

0

Un redresor auto este un dispozitiv care vă permite să schimbați tensiunea de curent alternativ în tensiunea de curent continuu, datorită căreia este posibilă reîncărcarea unei baterii epuizate într-o mașină.

Interesant este faptul că problemele legate de pornirea mașinii, atunci când temperatura scade afară nu se referă doar la proprietarii de vehicule mai vechi.

Noile tehnologii și mașinile alimentate cu benzină se pot „revolta” și pot descărca pe neașteptate bateria.

Într-o astfel de situație, este suficient să aveți la dumneavoastră un redresor care, dacă este necesar, va reîncărca bateria. Cu toate acestea, trebuie amintit că încărcătorul va funcționa numai dacă bateria este funcțională în ciuda descărcării. În cazul unei baterii suprautilizate, nici cel mai bun încărcător din lume nu va ajuta, deoarece ea trebuie înlocuită.

Ce tipuri de redresoare auto există?

Există mai multe tipuri de redresoare care diferă prin tehnologie, funcționalitate și ușurință în utilizare. Cele mai simple și mai ieftine redresoare standard dispar treptat de pe piață. Acestea sunt înlocuite de redresoare automate foarte moderne, cu niște caracteristici tehnice deosebit de avansate. Ar trebui totuși ca să alegem redresorul auto în raport cu bateria pe care o avem, deoarece greșelile făcute la alegerea încărcătorului ne pot costa foarte mult mai târziu.

La ce să fiți atent atunci când alegeți un încărcător?

Primul și cel mai important lucru este să se potrivească încărcătorul cu capacitatea și tipul de baterie pe care doriți să îl încărcați.

A doua problemă importantă este conexiunea corectă, deoarece în acest caz, acționarea pe bază de încercări și erori poate conduce la costuri suplimentare.

Mai trebuie subliniate următoarele lucruri:

  • firul roșu trebuie conectat întotdeauna la stâlpul bateriei marcat cu un plus (+);
  • cablul negru este conectat la partea opusă, adică acolo unde există un minus (-).

Al treilea punct important este timpul de încărcare a bateriei. În cazul modelelor mai vechi de încărcătoare auto, acestea trebuie supravegheate și bateria trebuie deconectată după ce s-a încărcat. Modelele mai noi se opresc automat, ceea ce le face cu siguranță mai ușor de utilizat. Acestea sunt elementele de bază pe care trebuie să le cunoască fiecare șofer.

Ce redresor merită cumpărat pentru iarnă?

Odată cu apariția temperaturilor scăzute, există probleme la pornirea mașinii. O mulțime de echipamente electronice existe la bordul vehiculelor moderne, călătoriile scurte și opririle dese la stopuri, dar și utilizarea mai puțin frecventă a mașinii, toate contribuie la descărcarea bateriei.

Când conducem mult și des, bateria se încarcă în timp ce conducem. În caz contrar, consumul de energie poate fi prea mare pentru a porni mașina.

Într-o astfel de situație, vom avea nevoie de un încărcător auto. Acest dispozitiv va reîncărca bateria și mașina va porni chiar și în cel mai rece ger. Încărcătorul folosește curentul de rețea și îl transformă într-un curent continuu potrivit pentru baterie. Funcționează imediat după conectarea la priză, fără a fi nevoie de o pregătire specială. Putem încărca bateriile cât sunt în mașină sau le putem scoate din mașină. Cu toate acestea, bateriile trebuie să fie de cel puțin câteva grade Celsius, astfel încât electrolitul să nu înghețe în ele.

Unele încărcătoare sunt potrivite pentru bateriile mai vechi cu plumb acid. Alte dispozitive vor fi potrivite pentru bateriile cu gel sau AGM utilizate la autoturisme cu sistemul START-STOP.

Nu știi ce să alegi? Răsfoiește prin oferta online a magazinului Rollfast și alege-ți de acolo cel mai bun încărcător auto pentru mașina dvs. Dacă ai dubii, contactează consilierii firmei amintite!

Sfaturi utile pentru alegerea sicriului potrivit

Previous article

Jocuri şi jucării educative de înaltă calitate pentru copii

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Diverse