Stiri

Ce este o pompa de dozare si in ce situatii este utila?

0

Foarte multe industrii folosesc diferite solutii chimice pentru a-si putea desfasura activitatea, acest lucru fiind valabil chiar si in ceea ce priveste tratarea apelor potabile. In majoritatea cazurilor este necesara o anumita cantitate din substantele respective, adaptata la cantitatea, dimensiunea sau ciclul activitatii careia ii sunt destinate. 

Drept urmare, sunt necesare dispozitive speciale care sa automatizeze actiunea de masurare si eliberare a cantitatii potrivite de substante. Aceste dispozitive poarta numele de pompe dozare.

Ce sunt pompele de dozare si cum functioneaza?

Pompa de dozare este acel echipament care are rolul de a controla debitul unui lichid, pompandu-l intr-o succesiune de doze mici, ceea ce asigura un grad ridicat de precizie in ceea ce priveste cantitatea optima de lichid care trebuie eliberata. 

Tehnologiile folosite de pompele de dozare sunt numeroase, ceea ce influenteaza modul in care acestea functioneaza, dar principiul de functionare este acelasi pentru fiecare model sau tehnologie. Tocmai datorita modului de functionare si a eficientei ridicate, aceste pompe sunt utilizate pe scara larga, in numeroase tipuri de activitati si industrii. 

In ce aplicatii este utila o pompa de dozare? 

Cele mai citite articole

Pompa de dozare este un echipament versatil, care si-a dovedit utilitatea in foarte multe situatii. De exemplu, o astfel de pompa – dar adaptata la dimensiunea activitatii – poate fi folosita la fel de eficient in laboratoare ca si fabricile chimice sau de medicamente, dar si la fabricarea materialelor plastice sau in cadrul circuitelor de racire. De asemenea, astfel de pompe sunt utilizate pentru tratarea apei, acestea avand rolul de a doza cantitatea corecta de clor, folosit pentru dezinfectarea apei. 

In general, pompe de dozare pentru dezinfectarea apei se folosesc de uzinele de apa, care transmit lichidul printr-o retea publica la consumatorii finali. Cei care nu au acces la o retea publica de apa potabila pot gasi alternative la aceste echipamente sau chiar pompe adaptate debitului pe care il au de la sursa lor de apa, astfel incat aceasta sa devina potabila si sa poata fi consumata fara griji. 

O varianta similara de pompa de dozare se foloseste chiar si la tonomatele de cafea, pentru a controla cantitatea de lichid care sa curga in paharele clientilor, precum si in comert, pentru dozarea produselor cumparate, indiferent ca este vorba despre sirop sau ulei vrac ori alte produse alimentare. 

Prin urmare, pompele dozatoare sunt necesare in foarte multe situatii, chiar daca modul de functionarea este aproximativ acelasi.

Cele mai citite articole

Reprezintă economia la comandă o modalitate de revoluționare a pieței muncii?

Previous article

Cat de importanta este odihna si curatenia in combaterea anxietatii

Next article

You may also like

More in Stiri