Stiri

Ce ar trebui stiut despre telefoanele reconditionate, inainte de a le cumpara?

0

Telefoanele reconditionate sunt, de fapt, telefoane second-hand sau refurbished, care au fost utilizate initial, dar care au trecut printr-un amplu proces de verificare si reparatii inainte de a fi puse, din nou, spre vanzare. 

Oamenii aleg, de obicei, telefoane second-hand datorita pretului mic pe care acestea il au, dar fara sa aiba pretentii prea mari referitor la performantele acestuia. Daca aleg insa telefoanele reconditionate, mai ales daca sunt vandute de un distribuitor autorizat, cum este magazinul online Klap, acestia se pot bucura de smartphone-uri care sunt similare variantelor lor noi, dar la preturi mai mici. 

Telefoanele reconditionate sunt impartite in mai multe categorii 

Ceea ce este important de stiut, referitor la telefoanele reconditionate, este faptul ca acestea sunt impartite pe categorii, in functie  de gradul de uzura al acestora, aspect care influenteaza mult si pretul pe care un astfel de device il are. 

De exemplu, tehnicienii de la Klap folosesc urmatoarele clase pentru impartirea telefoanelor mobile: A+, A, B si C. Aceste clase vizeaza, in special, aspectul estetic al unul smartphone si A+ inseamna ca acesta arata impecabil, ca scos din cutie, in timp ce clasa C semnifica faptul ca asta prezinta urme vizibile de uzura, dar nu crapaturi sau fisuri. Totusi, aceste clasificari nu afecteaza modul de functionare al telefoanelor, toate care sunt puse spre vanzare fiind in perfecta stare de functionare. 

Cele mai citite articole

Citeste si: De ce se blocheaza telefonul? Posibile cauze

Cum pot fi alese sau cumparate telefoanele mobile reconditionate?

Pentru a fi siguri ca smartphone-ul ales este functional 100%, se recomanda ca acesta sa fie cumparat de la un vanzator autorizat. In acest fel se va obtine si garantie pentru produsul cumparat si siguranta ca acesta vine insotit de accesoriile esentiale, pentru incarcarea bateriei.

Astfel ca acesta este primul aspect la care sa se acorde atentie in momentul in care se ia decizia de a cumpara un telefon second-hand. De asemenea, conditiile de livrare si de returnare, software-ul actualizat si reteaua in care poate fi folosit smartphone-ul sunt alte aspecte de avut in vedere la cumpararea unui telefon reconditionat. 

In concluzie, procesul de cumparare a unui telefon mobil reconditionat este asemanator cu cel al unuia nou, daca se alge un magazin autorizat. 

Cele mai citite articole

Cum să te odihnești mai bine noaptea – 6 metode simple și eficiente

Previous article

Ce simbolizeaza focul de artificii si de ce ar trebui sa il alegi pentru evenimentul tau?

Next article

You may also like

More in Stiri