Afaceri

Cât de bine ești pregătit pentru controlul Gărzii de Mediu?

0

În contextul în care statisticile evidențiază o gestionare precară a deșeurilor la nivel național și există un deficit semnificativ de informare cu privire la obligațiile de mediu ale agenților economici, Garda de Mediu a intensificat controalele pentru a verifica respectarea legislației și buna desfășurare a activităților economice și industriale

În acest context, întrebarea cheie pentru agenții economici este următoare: cât de bine te-ai pregătit pentru a face față acestor controale?

Ei bine, pentru a trece cu succes controlului Gărzii de Mediu, este esențial să ai o pregătire adecvată atât în ceea ce privește documentația, cât și în ceea ce ține de aspectele legate de locația unde îți desfășori activitatea.

Evaluarea detaliată a documentelor  – O cheie esențială în pregătirea pentru controlul Gărzii de Mediu

Evaluarea detaliată a documentelor reprezintă un pas esențial în pregătirea pentru controlul Gărzii de Mediu. Garda de Mediu are în vedere două aspecte deosebit de importante în cadrul acestei evaluări.

Inițial, se analizează documentele de reglementare a activității din perspectiva mediului.  În cazul în care activitatea societății tale generează un impact asupra mediului, documentele principale revizuite de inspectori includ autorizația de mediu. Acesta este un act fundamental care reglementează modul în care trebuie să îți realizezi activitatea, în maniera în care să minimizezi impactul asupra mediului. 

Pe lângă această autorizatie mediu, Garda de Mediu verifică și alte acte precum viza anuală a autorizației de mediu sau acordul de mediu, dacă este cazul.

Cele mai citite articole

Ulterior, inspectorii vor solicita actele care atestă respectarea obligațiilor de mediu, aferente activității pe care tu o desfășori. De exemplu, în cazul în care activitatea ta generează deșeuri, printre documentele solicitate se numără:

  • Evidența deșeurilor;
  • Raportarea anuală a deșeurilor;
  • Actele care dovedesc îndeplinirea obligațiilor către Fondul pentru Mediu, 
  • Programul de prevenire și reducere deșeuri implementat la nivel de organizație etc.

Verificarea locației și a echipamentelor deținute pentru realizarea activității – În vizorul inspectorilor de mediu

Procedura de verificare a amplasamentului reprezintă un pas esențial în controlul efectuat de inspectorii de mediu. Această etapă implică inspecția atentă a locației și a echipamentelor folosite pentru desfășurarea activității. În special, atunci când activitatea generează deșeuri, există anumite măsuri legale impuse pentru gestionarea corespunzătoare a acestora pe amplasament.

Inspectorii de mediu vor urmări cu atenție dacă aceste măsuri sunt respectate. În plus, se va evalua dacă există orice potențiale riscuri pentru mediu sau sănătate, și dacă acestea sunt gestionate corespunzător.

Dacă, în urma controlului, se constată neconformități și nu există documente care să ateste respectarea obligațiilor legale, inspectorii vor decide aplicarea unor sancțiuni. Este important să ai documentația corectă și să poți demonstra că acționezi în conformitate cu reglementările de mediu.

Ai nevoie de consultanta de mediu pentru afacerea ta?

EnviroCons este partenerul tău de încredere pentru îndeplinirea obligațiilor de mediu, corect și la timp. Cu o echipă de specialiști cu experiență vastă în domeniul protecției mediului, compania se angajează să identifice în detaliu impactul activităților tale asupra mediului și să ofere soluțiile corective necesare. 

Apelează la specialiștii de la EnviroCons și vei obține cele mai bune soluții pentru problemele întâmpinate, eliminând orice stres în situația unui control de mediu. 

Cele mai citite articole

Locul de joacă pentru copii – cum îl aleg și la ce să fiu atentă când merg cu cel mic în anumite locații

Previous article

Pariori din întreaga lume cu venituri considerabile

Next article

You may also like

More in Afaceri