Travel

Cât costă o vacanță în Malta și de ce merită să mergi

0

Cu o populație de doar 500 de mii de oameni, Malta a atras peste 2 milioane de turiști și este o destinație populară și pentru români. Două companii low cost au zboruri din București spre Malta, ceea ce face ca această țară să fie și mai ofertantă din punct de vedere turistic.

În plus, vremea este bună pentru aproape tot anul. Cei care și-au petrecut Crăciunul din 2022 în Malta au putut face chiar și plajă, profitând de vremea neobișnuit de caldă pentru acea perioadă.

Această insulă aflată în Marea Mediterană, la sud de Sicilia, are o istorie tumultoasă. În Malta s-au dus o mulțime de războaie încă din cele mai vechi timpuri, astfel că poți descoperi aici o țară încărcată de istorie, în care vei găsi o mulțime de atracții și poți vizita muzee impresionante.

O altă parte bună este aceea că Malta nu este o destinație scumpă. În această perioadă, prețul biletelor de avion către Malta din România pleacă de la 50 de euro dus-întors la operatorii low cost. Iar prețul cazărilor este și el mai mult decât rezonabil. Dacă mergi în extrasezon, poți prinde o cameră de hotel de 4 stele de la 40 de euro pe noapte.

Desigur, cu cât vremea bună se apropie, cu atât va crește și prețul biletelor de avion și cazările. Capitala Valletta este recunoscută pentru că are cele mai scumpe cazări de pe insulă, însă poți sta în Sliema sau St. Julian’s cu costuri mult mai mici.

În ce privește prețul biletelor la transportul în comun, prețul este de 2 euro timp de 2 ore. Poți ajunge oriunde pe insulă folosind transportul în comun, însă ține cont că străduțele sunt înguste, traficul este aglomerat, ceea ce face ca programul anunțat să nu se prea respecte. Există și varianta de a închiria o mașină, dar trebuie să iei în vedere că se conduce la fel ca în Marea Britanie. Cât privește prețul la mâncare, la un restaurant mediu poți plăti în jur de 15 euro pe persoană, în timp ce la unele mai scumpe prețul va trece de 30 de euro.

Ce poți face în Malta?

Cele mai citite articole

Chiar și în extrasezon, Malta este o destinație ce merită vizitată. Poți lua la pas străduțele din Valletta, în care vei vedea o mulțime de clădiri vechi de sute de ani care au balcoanele colorate. Barraka Gardens este un alt loc spectaculos care îți oferă o priveliște superbă, iar aici are loc zilnic o tragere cu tunul. Poți continua incursiunea în Malta cu o vizită în Three Cities, unde vei descoperi alte locuri magice.

În afară de Valletta, merită vizitată și vechea capitală Mdina, unde vei găsi o cetate fortificată care s-a conservat excelent. Popeye Village, unde s-a filmat celebrul film cu Robin Williams în rolul principal, este și el un alt obiectiv important, iar dacă îți place peștele, poți vizita satul Marsaxlokk. De asemenea, insulele Gozo și Comino merită să intre și ele pe lista ta.

Însă Malta este o destinație cunoscută și pentru că te poți distra aici. Cel mai cunoscut loc în care te poți distra este St. Julian’s, în special în zona Paceville, unde vei găsi o mulțime de cluburi de noapte, pe toate gusturile.

Tot în St. Julian’s este un alt pol al distracției, deoarece aici se află cazinouri în care se organizează constant turnee de poker și nu numai, inclusiv de către operatori din industria de gambling online care au birouri în Malta, parte din ei licențiați și în România. Faptul că este o destinație recunoscută pentru organizarea unor asemenea evenimente ajută Malta să atragă și mai mulți turiști, care vin atât să se distreze la jocuri de casino, dar și să viziteze această țară.

Per total, Malta este o destinație ideală pentru câteva zile petrecute chiar și în afara sezonului. Iar dacă ajungi vara te poți bucura și de marea superbă, în timp ce puținele plaje sunt cu adevărat spectaculoase.

Cele mai citite articole

Care este importanta evaluarilor imobiliare?

Previous article

Ce presupune procedura de abdominoplastie si cand este utila

Next article

You may also like

More in Travel