Diverse

Cât câștigă un frizer?

0

Sursa foto: Pixabay.com

Industria de beauty din țara noastră este într-un mare avânt de ceva ani, iar a deveni acum frizer este o șansă foarte bună de a face o meserie frumoasă, aducătoare de importante satisfacții profesionale și personale.

Nici veniturile obținute lunar din tuns nu sunt deloc de neglijat, având în vedere că un proaspăt absolvent al unui curs acreditat de frizerie bun câștigă de multe ori aproape 1000 de euro pe lună.

Nu sunt multe locuri de muncă în România unde angajații noi să câștige peste 4.000 de lei făcând ceea ce le place, nu-i așa?.

Unde te poți angaja după ce ai obținut un certificat acreditat de frizer?

Există mai multe moduri de a lucra ca frizer și, prin urmare, mai multe modalități prin care poți câștiga bani frumoși.

Mulți tineri preferă ca să urmeze o școală de frizerie ce funcționează pe lângă un salon de înfrumusețare pentru bărbați, deoarece așa, dacă sunt conștiincioși, dacă au și un pic de talent nativ, vor avea mari șanse de a fi angajați după absolvirea cursului chiar de unitatea respectivă, nu vor mai trebui ca să alerge ei după un job în domeniu.

O altă variantă este de a urma un curs de frizer la un centru de calificare și perfecționare a forței de muncă, pentru că dacă atestatul obținut după examen este unul provenit de la o instituție cu greutate pe piață, vor putea mai ușor să fie acceptați la o frizerie sau la un spa din localitate.

Există oportunități de a spori veniturile pe care le poate face un frizer profesionist?

 Cât poate câștiga un frizer? Mult și foarte mult.

În plus, un astfel de lucrător în industria de beauty își va putea crește venitul de frizer și printr-un comision obținut din vânzarea produselor pentru păr pe care le poate recomanda clienților (dacă angajatorul permite, evident!).

Sfaturile oferite clienților în timpul tunsului sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de creștere a câștigurilor obținute. Sfaturile alături de un serviciu excelent, de o tunsoare wow, care îl face pe client mulțumit pe deplin de rezultatul final, ar putea crește valoarea bacșișului în medie cu 5 și 10%, spun statisticile din domeniu.

Pe măsură ce vei dobândi mai multă experiență o să poți chiar să organizezi workshop-uri cu recomandări pentru clienți și non–clienți, care îți vor mai aduce niște bani în plus.

Dar până la banii suplimentari, inițial este bine ca un frizer novice să învețe continuu, teoretic și practic, meserie.

Dacă lucrează ca angajat poate și fura ceva meserie de la cei mai experimentați în branșă, deci nu este o idee foarte bună ca după ce absolvi un curs de frizer să lucrezi de la început pe cont propriu.

Dacă totuși o faci, poți alege o cale de compromis: să-ți închiriezi un scaun într-un salon care oferă celor interesați o astfel de variantă, unde să îți poți aduce proprii clienți sau unde să împarți câștigurile cu proprietarul locației respective.

Este o idee de luat în calcul la început, mai ales dacă vrei să vezi cum este organizat un astfel de salon, în ideea că în viitorul apropiat vei lucra pe cont propriu la firma ta.

Potențialul de a câștiga foarte mult depinde evident de câte tunsori faci într-o zi, dar această metodă poate funcționa bine pentru un frizer care este pregătit să lucreze din greu, multe ore, așa încât pe măsură ce își dezvoltă abilitățile și își consolidează brandul personal să contribuie implicit și la succesul salonului, atrăgând acolo tot mai mulți clienți.

Evident, dacă vei pleca de la respectivul salon, unii dintre clienți vor merge în continuare acolo și îi vei pierde, dacă nu ai reușit să stabilești o bună conexiune cu aceștia, să îi legi de persoana ta (ca frizer), nu de locația respectivă. Merită însă riscul, pentru că oricum ai căpătat experiență și avându-i pe ei drept clienți vremelnic.

Orice absolvent al unui curs de frizerie visează ca în viitor să își deschidă propriul salon, nu-i așa?

Există, evident, un potențial mai mare de a câștiga substanțial în calitate de antreprenor, de proprietar de salon de frizerie, dar asta se poate face doar după ce ai căpătat suficientă experiență și ai deja propria ta bază de clienți fideli.

Ai în vedere totuși că un proprietar de salon care și muncește efectiv acolo, nu are doar venituri, ci și cheltuieli legate de administrarea spațiului respectiv, de salariile personalului etc.

Un client mulțumit probabil că se va întoarce pentru viitoare tunsori și, de asemenea, este mai probabil să te recomande și prietenilor lui.

Și în industria de beauty funcționează regula binecunoscută din vânzări: este mai ușor să ții un client vechi decât să atragi unul nou. Experții în marketing menționează adesea că atragerea unui client nou costă de 4-5 ori mai mult decât dacă se lucrează la fidelizarea unuia deja existent.

Îmbunătățirea satisfacției clienților este așadar o modalitate excelentă de a păstra clienții 

Cum poți face acest lucru, în calitate de frizer?

  • Oferă o experiență plăcută pentru client

Primele impresii ale unui client sunt vitale, așa că asigură-te că îl întâmpini cu un zâmbet larg atunci când intră în salon, fă totul ca să fie mulțumit de la începutul până la sfârșitul experienței sale la salon.

  • Mediul confortabil din frizerie

Asigură-te că scaunul în care stă la tuns este confortabil, oferă-i o băutură și o revistă dacă trebuie să mai aștepte puțin.

Dacă i se spală părul, temperatura apei trebuie să fie una plăcută pentru el. Asigură-te că îi plac produsele de păr pe care le folosești. Explică-i fiecare etapă a tunsului și la ce e bun fiecare dintre produsele pe care le utilizezi.

  • Salon curat, client încântat

Un mediu curat va contribui la impresia generală pozitivă pe care o oferi clientului tău. Asigură-te că pardoseala este măturată imediat după tunsul clientului anterior, că scaunul, masa de lucru și oglinda sunt perfect curate.

  • Tratamentul personalizat oferit clientului

Rezervă-ți timp pentru a-l înțelege pe client. Ce stil de viață are și  care este structura podoabei sale capilare. Puțin timp investit în această direcție la începutul programării îl va face pe client să se simtă apreciat și cu adevărat special, dar așa va avea parte de cea mai bună tunsoare posibilă.

Un mic secret care te va ajuta dacă vrei să te faci frizer! 

Majoritatea școlilor particulare nu oferă diplome de frizerie separate de cele de coafor, din acest motiv, caută mai degrabă un program dedicat.

Alege un curs frizerie bun, experiențial, pentru că doar așa vei da lovitura în profesie dacă ești muncitor și focusat pe a deveni un stilist renumit în branșă!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De ce este importantă munca în echipă?

Previous article

Ce face un consilier dezvoltare personală?

Next article

You may also like

More in Diverse