Lifestyle

Beneficii ale toxinei botulinice pe care ar trebui ca sa le cunosti

0

Stiai ca interventiile cu  botox au fost cele mai solicitate proceduri efectuate de medicii esteticieni din intreaga lume incepand de prin anul 2000? Acest lucru se datoreaza faptului ca reprezinta un tratament sigur, iar beneficiile pe care le aduce toxina botulinica sunt variate si acopera cerintele unui public foarte larg, de ambele sexe.

Ce este toxina botulinica?

Denumita popular botox, toxina botulinica nu este altceva decat o substanta produsa de bacteria Clostridium botulinum, un microorganism care provoaca botulismul.

Toxina respectiva este purificata si apoi utilizata pentru a preveni contractia musculara, provocand relaxare in regiunea unde este injectata, reducand astfel ridurile si liniile de expresie cauzate de imbatranirea naturala a pielii sau de activarea prea frecventa a unei anumite zone a fetei. Si toate aceste avantaje se manifesta in conditiile in care este deja stiut ca interventiile estetice de acest tip sunt relativ ieftine. Intra pe clinicaestet.ro, cauta dupa cuvintele “interventiile cu botox pret si vei afla personal asta!

Atunci cand este aplicata, toxina botulinica impiedica eliberarea unei substante numite acetilcolina de catre neuroni, intr-un mecanism foarte asemanator cu actiunea practica de a pune o banda izolatoare la exteriorul unui fir electric. Astfel, contractia muschilor este blocata, ceea ce previne automat formarea ridurilor.

Cum se efectueaza tratamentul cu toxina botulinica?

Tratamentul cu toxina botulinica este rapid si nu provoaca aproape nicio durere persoanei ce este tratata astfel. Aplicarea se face totusi obligatoriu in cabinetul unui medic estetician (nu stomatolog sau la cosmeticiana!) si dureaza aproximativ 15 minute, timp in care specialistul aplica un anestezic topic pentru a asigura un confort mai mare pacientului/pacientei in timpul executarii procedurii respective.

Ulterior, dupa ce zona este amortita, se injecteaza botox cu ajutorul unui ac fin. In general, persoana se intoarce la cabinet doua saptamani mai tarziu pentru o reevaluare. Daca este necesar, profesionistul va face anumite corecturi minore pentru a asigura o performanta mai buna a tratamentului aplicat.

Rezultatele injectarii dureaza intre 4 si 6 luni, dupa care paralizia musculara tinde ca sa scada treptat. In mod ideal, doritorii ar trebui dupa aceea ca sa trateze preventiv zona respectiva.

Pentru cine este indicata toxina botulinica?

Procedura este recomandata pacientilor care au riduri de expresie cauzate de imbatranirea naturala a pielii sau de hiperactivitatea muschilor din regiune, care pot lasa urme inestetice chiar si de la varsta de 20 de ani.

Toxina botulinica este de asemenea indicata pentru a reduce transpiratia in anumite zone precum ar fi: mainile, picioarele si axilele, dar chiar si pentru a trata anumite forme de migrene. 

Principalele beneficii ale toxinei botulinice

Aplicarea toxinei botulinice aduce o serie de avantaje pentru pacientii care apeleaza la substanta respectiva.

Iata cateva dintre cele mai importante:

  • minimizeaza efectele hiperactivitatii muschilor fetei, care sunt responsabili de aparitia ridurilor dinamice;
  • netezeste liniile si semnele de expresie cauzate de imbatranirea naturala a pielii;
  • imbunatateste foarte mult stima de sine, increderea in propria persoana;
  • lasa fata cu un aspect odihnit, relaxat;
  • botoxul poate fi utilizat si in scop preventiv, evitand formarea de semne de expresie dizgratioase;
  • este posibil ca sa se netezeasca ridurile mai multor zone ale fetei intr-o singura vizita la clinica de medicina estetica;
  • modifica pozitia structurilor anatomice ale fetei, precum ar fi ridicarea sprancenelor, colturilor gurii, impiedica expunerea gingiilor atunci cand persoana in cauza zambeste.

Tratamentul cu toxina botulinica are contraindicatii?

Desi este o procedura foarte sigura si a fost testata cu succes la milioane de pacienti din intreaga lume, toxina botulinica nu este indicata femeilor insarcinate si tinerelor mame care alapteaza.

De asemenea, tratamentul nu este indicat pacientilor cu o sensibilitate cunoscuta la toxina botulinica de tip A sau la copiii cu varsta sub 2 ani.

Vrei sa afli mai multe despre botox? Intra chiar acum pe clinicaestet.ro!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Locuri neobișnuite în care să faci sex

Previous article

4 tipuri de rochii de plaja pe care trebuie sa le aduci cu tine in vacanta

Next article

You may also like

More in Lifestyle