Diverse

Anvelopele de iarna: cea mai sigura solutie pentru masina ta pe timpul iernii

0

Odata cu venirea sezonului rece, una dintre intrebarile pe care soferii le au, an dupa an, este daca ei au intr-adevar nevoie de anvelope de iarna. Cei mai multi dintre proprietarii de masini stiu ca aceste anvelope sunt cea mai buna alegere pentru conducerea pe zapada. Dar ele reprezinta mult mai mult decat atat. De exemplu, exista foarte multe aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand faci o achizitie de anvelope de iarna. Si totusi, ce face ca o anvelopa de iarna sa fie diferita de cea pentru toate anotimpurile? Unul dintre motive este acela ca niste anvelope pentru toate anotimpurile nu vor face fata pe timp de viscol.

Daca iti pui intrebarea legata de necesitatea acestor anvelope de iarna, in functie de zona unde locuiesti, atunci este important de mentionat faptul ca, daca in sezonul rece temperatura scade in mod regulat sub 7 grade Celsius, atunci cu siguranta ai nevoie de acestea.

Mai trebuie mentionat faptul ca, atunci cand este realizat compusul e cauciuc din anvelopele auto, acestea este realizat pentru a functiona doar intr-un anumit interval specific de temperatura. Mai exact, cauciucul din pneuri se comporta la o anumita temperatura exact ca sticla. Iar daca acea temperatura este depasita, anvelopa devine foarte grea si fragila si incepe sa crape. Anvelopele de vara sunt concepute pentru a functiona bine de la 10 si pana la peste 38 grade Celsius, pe cand anvelopele de iarna folosesc formule de cauciuc care raman moi sub 10 grade.

O conceptie gresita comuna, cu privire la anvelopele de iarna, este aceea ca sunt necesare doar cand drumurile sunt acoperite de zapada sau gheata. Insa este total gresit. Cele mai bune anvelope de iarna vor asigura o aderenta buna in toate conditiile de vreme rece, indiferent daca drumul este umed sau uscat. Specialistii in acest domeniu mentioneaza ca anvelopele de iarna: ’ reduc timpul de conducere, tensiunea si stresul’.

Multi oameni se refera la anvelopele de iarna ca fiind ’anvelope de zapada’, insa acesta este, de asemenea, un fapt gresit.  Denumirea de anvelope de iarna este aceasta din mai multe motive, iar unul dintre acestea este ca ele nu sunt bune doar cand este zapada si gheata pe drumuri, ci ele imbunatatesc siguranta la temperaturi scazute. Deci, daca vei conduce pe un drum uscat, in conditii de temperaturi foarte mici, anvelopele de iarna vor oferi cea mai buna tractiune.

Cele mai citite articole

Daca consideri ca anvelopele de iarna au un pret ridicat, atunci trebuie sa iti pui intrebarea: cat valoreaza siguranta ta si a celorlalti pasageri din masina? Cu siguranta, raspunsul este unul in favoarea anvelopelor.

In concluzie, anvelopele de iarna au fost create cu un scop anume si este recomandat sa iti echipezi intotdeauna masina intr-un mod adecvat, atunci cand temperaturile sunt in scadere.

 

 

 

Cele mai citite articole

Vitrine frigorifice profesionale, echipamente indispensabile azi

Previous article

Panou decorativ sau tapet pentru peretii apartamentului?

Next article

You may also like

More in Diverse