Modul în care arată biroul directorial și energia pe care o transmite spun multe despre companie și despre cine o conduce. Când cineva intră în biroul liderului firmei și îl observă, primește imediat informații despre profesionalism, stilul de leadership și de muncă, dar și despre gustul și prioritățile directorului. Designul nu este însă doar o formă de expunere, ci și un factor care influențează cultura organizațională, desfășurarea activităților și productivitatea. Biroul unui CEO sau al unui director trebuie să exprime eficiență, eleganță, orientare spre rezultate și calm. Dacă ești lider, ai nevoie de un spațiu care să-ți exprime personalitatea într-un mod constructiv. Descoperă în continuare 5 idei utile în amenajarea biroului directorial.
Nu lipi biroul de perete
În toate companiile de succes, spațiile directoriale se remarcă prin așezarea biroului sau mesei de lucru în centrul încăperii. Acest lucru nu este întâmplător, pentru că lipirea biroului de perete transmite lucruri negative, care influențează interacțiunea cu clienții sau angajații. Când îți așezi biroul lângă un zid transmiți că există obstacole în comunicare și lipsă de încredere. În schimb, dacă îl pui în centru, exprimi încredere și implicare. Pe biroul unui director nu trebuie să existe monitoare sau teancuri de dosare. Trebuie să arăți că ești implicat în conversații, nu să te ascunzi în spatele unui obiect. Poți avea un birou secundar, unde să așezi computerul, și un spațiu de depozitare pentru documente.
2.Nu exagera cu culoarea
În afara unor companii cu un anumit specific, ca cele de organizare a evenimentelor pentru copii, biroul unui director de firmă sau instituție nu trebuie să fie colorat într-un mod strident sau cu tipare excentrice. Alege o paletă de culori apropiate și remarcă-te doar printr-un obiect de contrast, ca un scaun colorat. Mânerele pentru scaunele directoriale sau de gaming pot fi închise la culoare, dar restul suprafeței se pretează adăugării unor culori vii. Alte elemente de contrast pot fi tablouri, statuete, ceasuri, etc.
3. Iluminează biroul
Într-un birou directorial, lumina nu trebuie să fie nici slabă, nici prea puternică. O cameră întunecoasă este ciudată, iar o lumină fluorescentă intensă transmite răceală și expunere excesivă. În primul rând, trebuie să ai ferestre largi, care să permită luminii naturale să pătrundă în birou. Lumina naturală stimulează activitatea intelectuală și previne oboseala rapidă a ochilor și a minții. În ce privește lumina artificială, alege surse calde, dar îndeajuns de intense pentru a permite lucrul fără probleme.
4. Adaugă viață
Orice spațiu de lucru, oricât de bine amenajat, necesită un element viu pentru a transmite căldură. Fie că alegi un bonsai sau un ghiveci cu o plantă ornamentală, verdele naturii influențează în bine biroul directorial. În plus, plantele produc oxigen și filtrează anumiți poluanți, astfel că sunt utile și din punct de vedere funcțional. Un alt element care aduce energia naturii în birou este acvariul. Acesta oferă și dinamism, pentru că peștii se mișcă permanent.
5. Fă-ți un aliat din artă
Obiectele de artă oferă eleganță oricărui spațiu, indiferent de rolul acestuia. În biroul unui director, arta este și o carte de vizită și poate funcționa și ca subiect de spart gheața într-o conversație. Este important să transmiți că ai gust, așa că ferește-te de kitsch-uri. De asemenea, nu pune portrete care te înfățișează, pentru că transmit narcisism și aroganță. Alege obiecte care exprimă rafinament și inteligență. Evident, în biroul directorial nu au ce căuta nuduri sau alte obiecte de artă cu tente sexuale, tablouri cu subiecte controversate sau care înfățișează supereroi ori personaje de desene animate.
Amenajarea biroului directorial trebuie făcută cu atenție, pentru că acesta este atât un spațiu de lucru, cât și unul de comunicare. Ține cont de ideile noastre pentru ca biroul tău să arate perfect.