Afaceri

6 lucruri fascinante despre fast-food

0

Peste 80% dintre romanii care au mancat in restaurantele de tip fast food sunt satisfacuti de gustul, calitatea si prospetimea produselor, arata un studiu efectuat anul trecut de compania de market research 4Service Group. Acest tip de restaurante, echipate tot mai des cu cele mai performante echipamente fast food, sunt extrem de populare in lumea intreaga. Iata cateva date fascinante despre istoria acestui tip de bucatarie si lanturile celebre de fast-food.

1.Primele forme de fast-food

Precursoarele restaurantelor tip fast-food de astazi au fost ospatariile din Europa medievala, unde se putea gasi mancare gata preparata, cum erau placintele cu organe de animale. Din nefericire, de multe ori aceste preparate erau stricate din cauza imposibilitatii de a fi pastrate la rece.

2.Carucioarele pe roti cu stridii

Intre anii 1700 si 1800, in New York au aparut carucioarele stradale cu mancare, un fel de tarabe ambulante, pe roti, la care puteai gasi stridii aduse din golful Raului Hudson. Dupa cum se vede, oamenii din New York au descoperit demult mancarea servita la colt de strada.

3.White Castle, primul fast-food modern din America

Cele mai citite articole

In 1921, Walt A. Anderson si Billy Ingram au deschis primul lant modern de fast food, White Castle, in Wichita, Kansas. White Castle este creditat drept restaurantul care a schimbat conceptia americanilor impotriva carnii tocate de vita.

4.Restaurante cu drive-in si drive-thru

In 1921, Jesse G. Kirby si Rueben W. Jackson au deschis in Dallas fast-foodul Pig Stand, primul drive-in din America, si au schimbat istoria fast food-ului pentru totdeauna. Trebuie spus ca drive-in-urile au precedat insa drive-thru-urile. Un drive-in presupune sa iti parchezi masina, sa ti se ia comanda si sa mananci pe loc, fiind servit de tipe care de obicei se deplaseaza pe role, iar drive-thru reprezinta coada de masini cu care suntem atat de obisnuiti la McDrive. „Oamenii cu masini sunt atat de lenesi incat nu vor sa coboare de la volan nici cand mananca”, explica Jesse G. Kirby. Se pare ca lucrurile nu s-au schimbat nici astazi.

5.McDonald’s este mai recunoscut decat Crucea crestina

Studiile recente arata ca emblema McDonald’s este mai recognoscibila la nivel global decat crucea crestina. 7.000 de persoane au fost chestionate in sase tari diferite, iar 88% au reusit sa identifice sigla McDonald’s, in timp ce doar 54% au identificat crucea crestina.

6.Reteta secreta a KFC este „top secret”

Reclamele KFC nu exagereaza cu nimic cand spun ca cele 11 ierburi si condimente folosite pentru prepararea puiului sunt secrete. Exista doua condimente ce se adauga separat, in afara retetei, si care creeaza jumatate din amestecul in care se prepara puiul. Un computer face amestecul, asigurandu-se ca nici o locatie din lume care vinde produsele KFC nu are reteta completa.

Cele mai citite articole

Gadgeturi si accesorii pe care sa le iei cu tine la festivaluri

Previous article

Laptopuri de gaming cu performante premium

Next article

You may also like

More in Afaceri